Hozzávalók:
• 1 vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 50 dkg darált hús
• 4 hámozott paradicsom
• 2 doboz vörösbab konzerv
• 1 doboz fehérbab konzerv
1 doboz kukorica konzerv
• ketchup
• piros arany
• só
• bors
• paprika
• chili
• oregano
• olaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk, s olajban megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganot szórunk rá és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és jócskán nyomunk mellé ketchup-ot és 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha kell vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és utófűszerezünk. Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös és a fehérbab konzervet és az egészet jól összeforraljuk.