2025. 04. 2. szerda

Áron
1 EUR 401 HUF
1 GBP 480 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Saláták » Kovászos uborka

Kovászos uborka

A „koviubi” elkészítése nálunk a párom dolga, ezért az Ő receptje alapján készül. Mindig ropogós és zamatos.

Hozzávalók

Apró uborka,
Kapor,
Fokhagyma,
Vöröshagyma,
Kenyér,
Só, ecet,
Szőlőlevél,

Elkészítés

Az apró uborkákat négyfelé hasítjuk, mosás után, és a végét lecsippentjük. Nagy öt literes üveget alaposan kimosunk, és az aljára kaprot teszünk, majd  két-három szőlőlevelet.
Közben fölforraljuk a vizet a sóval, és az egy evőkanál ecettel, majd a szépen berakott uborkára öntjük. Közben belekerül az üvegbe a kis fej vöröshagyma, és a fokhagymagerezdek is. Leforrázzuk, és a tetejére újfent kapor kerül.
Egy kenyér véget megpirítunk, s beleillesztjük az üveg tetejébe. Lefedjük egy kistányérral, s napra tesszük. Éjjelre mindig behozzuk, hogy ne hűljön ki túlzottan, s két-három nap alatt kész.
Kiszedjük az uborkákat, s jól lezárható edénybe rakjuk, majd szépen rászűrjük a levet, s mehet a fridzsiderbe. Nyáron soha nem fogy ki nálunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A legtrendibb napszemüvegkeretek
A napszemüveg vitathatatlanul az egyik legmarkánsabb kiegészítője ruhatárunknak. Ez főként annak köszönhető, hogy egyre tájékozottabbak és felvilágosu…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!