2024. 11. 22. péntek

Cecília
1 EUR 411 HUF
1 GBP 493 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Lecsó
Lecsó

Lecsó

LecsóHozzávalók:
1 kg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 kg zöldpaprika
6 db paradicsom
6 karika kolbász, vagy húsos szalonna kocka
erős paprika ízlés szerint

bors
pirospaprika
olaj vagy zsír


Elkészítés:
A zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott hagymát, majd hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és a kolbászt, vagy húsos szalonnát. A paprikát kicsumázzuk és szeletekre vágjuk, a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az erős paprikát és pároljuk A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. Kicsire vágjuk és hozzá adjuk a sülő lecsóhoz, megszórjuk pirospaprikával és készre főzzük. Ha többet csinálok, akkor kis dobozokban a fagyasztóba kerül, és télen fenséges pörkölt alap lesz belőle.
Főzhetünk bele rizst, ha hosszabb lére engedtük, de üthetünk rá tojást is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Üdv a pénzügy világában!
Az iskolás évek alatt sokan abszolút távol érezzük magunktól a matematikával összefüggő tantárgyakat, aztán a felnőtt életünkben mégis pénzügyekkel, s…
Elizabeth Koncertshow az Arénában
„Nagy fába vágtuk a nagy fejszénket” – mondta  Janza Kata, az ország Elisabeth-je, a gödöllői Királyi Kastélyban tartott sajtótájékoztatón, ahol behar…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp