Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 kg zöldpaprika
6 db paradicsom
6 karika kolbász, vagy húsos szalonna kocka
erős paprika ízlés szerint
só
bors
pirospaprika
olaj vagy zsír
Elkészítés:
A zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott hagymát, majd hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és a kolbászt, vagy húsos szalonnát. A paprikát kicsumázzuk és szeletekre vágjuk, a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az erős paprikát és pároljuk A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját. Kicsire vágjuk és hozzá adjuk a sülő lecsóhoz, megszórjuk pirospaprikával és készre főzzük. Ha többet csinálok, akkor kis dobozokban a fagyasztóba kerül, és télen fenséges pörkölt alap lesz belőle.
Főzhetünk bele rizst, ha hosszabb lére engedtük, de üthetünk rá tojást is.