Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg vaj
A besamelhez:
4 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
1 csipet szerecsendió
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, 15 percre sós vízbe áztatjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
A karfiolt a sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben elkészítjük a besamelt: a vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a tejjel, besűrítjük, és szerecsendióval, sóval ízesítjük. A karfiolt tűzálló tálba,tepsibe tesszük, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Apróbb darabokban rádobáljuk a vajat, és a sütőben pirosra sütjük.