2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Miskolc Holding Zrt. cégportré

Miskolc Holding Zrt. cégportré

Miskolc Holding Zrt. cégportréA Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt-t 2006. július 6-án azzal a céllal alapította Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, hogy a város stratégiai célkitűzéseivel összhangban fejlessze a város gazdaságát, valamint a városi tulajdonú cégek szolgáltatásainak színvonalát.

A Miskolc Holding Zrt. küldetését alapvetően három tevékenység határozza meg:
– Gazdaságfejlesztés: befektetésre alkalmas területek kialakítása, fejlesztési projektek előkészítése és megvalósítása.
– Városfejlesztés: kiemelt területei a városkép megújítása, a városgondozás és a belváros rehabilitációjának koordinálása.
– Vállalatfejlesztés: a tagvállalati működés hatékonyságának növelése a szinergiák maximális kihasználása mellett.
A Holding alapításának 3. évfordulójához közeledve az alábbiakban kiemelnénk Miskolc legjelentősebb fejlesztési projektjeit:
Gazdaságfejlesztés
– Mechatronikai Ipari Park
A Mechatronikai Ipari Park projekt eredményeként 2009. március 25-én került átadásra az a fejlesztés, amely révén az immáron közel 142 Miskolci Ipari Parkon belül 39,5 hektár összközműves zöldmezős terület várja a befektetőket
– Nanopolis Innovációs Park
A projekt keretében kutatási és innovációs központ épül, amely elsősorban nanotechnológiai, vegyipari, mechatronikai, megújuló alternatív energiai fejlesztésekre, magas hozzáadott értékű munkahelyek létesítésére biztosít lehetőséget.
– Egyablakos ügyintézés
Befektetőbarát önkormányzata egyablakos kiszolgálást nyújt a városba érkező vállalkozások számára: segít a megfelelő befektetési helyszínek kiválasztásában, a hivatalos eljárások lebonyolításában, valamint együttműködik a befektetőkkel való közös fejlesztési tervek kialakításában.
A Miskolcon már megtelepedett vállalkozások fejlesztését, valamint új befektetések támogatását szolgálja Miskolc Megyei Jogú Város vállalkozásfejlesztési és befektetés-ösztönzési programja, amely a vállalkozás sikeres létrehozásához illetve fejlesztéséhez szükséges anyagi támogatásokat és színvonalas szolgáltatásokat tartalmazza.
Városfejlesztés:
– Integrál Városfejlesztési Stratégia (IVS)
Az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) egy fejlesztési szemléletű középtávú (7-8 év) dokumentum, amelynek célja a területi alapú, területi szemléletű tervezés megszilárdítása a városban, a városrészekre vonatkozó célok meghatározása és azok középtávon való megvalósítása.
Miskolc a 2007-2013 közötti tervezési időszakban megközelítően 12 Mrd Ft-tal bővítheti az önkormányzat fejlesztési forrásait, ezen túlmenően az önkormányzati beruházásokkal partnerségben, illetve azok multiplikatív hatásaként a vállalkozásfejlesztés feltételrendszerének javítása kapcsán magánfejlesztések megvalósítása várható.
– Zöld Nyíl projekt: a Miskolc városi villamosvasút fejlesztése
A projekt napjainkban kapott zöld utat Brüsszeltől, így Miskolcon hamarosan megkezdődhet a város történetének egyik legnagyobb és talán a legtöbb embert érintő beruházása, a nagy villamos projekt, a miskolci „Zöld Nyíl" megépítése. A mintegy 38 Mrd forintos projekt teljes megvalósítása 2011 végére várható, ekkorra megújul a jelenlegi 9,6 km-es villamos pálya és kiegészül egy további 1 km-es szakasszal. A projekt révén új és felújított szerelvények közlekedhetnek majd a városban.
– Vízbázis védelem, ivóvízellátás biztonságának javítása
A fenti célokat két fő projekt keretében kívánja a város megvalósítani: az egyik Miskolc Város sérülékeny karsztos vízbázisának diagnosztikai vizsgálata, amelynek eredményeként az utánpótlási területen zajló vízminőségi és vízháztartási folyamatok ellenőrzésére és prognózisára alkalmas észlelőhálózat kerül kialakításra.

 

 

Miskolc Holding Zrt. cégportré

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek