2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
Támogatást nyert az Energiabiztonsági Klaszter pályázata

Támogatást nyert az Energiabiztonsági Klaszter pályázata

Támogatást nyert az Energiabiztonsági Klaszter pályázataA jelen gazdasági helyzetet tekintetve talán nem is lehetne nagyobb aktualitása annak az összefogásnak, melyet a múlt évben a BAY-LOGI kezdeményezésére alakult Energiabiztonsági Klaszter (EBIK) vállalt fel.

A 13 alapító tagot számláló, új típusú együttműködés célja a fenntartható energiapiac biztosítása az energiaellátás biztonságának, az energiatermelés és ellátás hatékonyságának, az energiaszolgáltatás minőségének javításával, valamint a fogyasztás racionalizálásával.

Teszik ezt arra a közös felismerésre alapozva, hogy a fogyasztóval bezárólag az energia szektor minden szereplőjének az energia ellátás hosszútávon történő mennyiségi és minőségi biztosítása és a fogyasztók által elfogadható áron való szolgáltatása, ezáltal a fizetőképes kereslet fenntartása áll az érdekében.
A jelen összefogás kuriózumnak tekinthető, hiszen, a fenti célnak megfelelően, az energetikai szektor szinte minden területéről tömörít kis- és nagyvállalatokat is, a hagyományos erőművektől, az energiaszolgáltatókon és kutató intézeteken keresztül egészen az alternatív energetikai technológiákat forgalmazó cégekig. A paletta további szélesítése és további beszállítói kapcsolatok kialakításának érdekében a klaszter célja új résztvevők bevonása is.
Energiabiztonsági Klaszter a következő tématerületekre kíván koncentrálni: az energiatermelés alapanyag ellátása, műszaki biztonsága, az energiaelosztási hálózat technológiai színvonalának és műszaki biztonságának fokozása, energiaszolgáltatás minőségének és hozzáférhetőségének javítása és az energiafelhasználás hatékonyságának növelése.
Az együttműködést a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Logisztikai és Gyártástechnikai Intézete, mint menedzsment szervezet koordinálja. A menedzsment szervezet működése kapcsán a klaszter tagjai számára újabb gazdasági kapcsolatok kialakítására nyílik lehetőség, üzletember-találkozók, benchmarking klub, forrásfigyelés és projektgenerálás, közös adatbázisok létrehozása és használata, egységes marketingtevékenység, a hatékony munkaszervezéshez kapcsolódó képzéseken történő részvétel is szerepel a klasztertagság előnyei között.
A klaszter tagjai számára nyújtandó szolgáltatásokra összesen 33.205.104 Ft áll rendelkezésre, melyből a pályázó klasztermenedzsment szervezet sikeres pályázatával az Észak-magyarországi Operatív Programból keretei között 26.550.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. Az Energiabiztonsági klaszter nyilvános nyitókonferenciája 2009. júniusában kerül megrendezésre, ahol a szakmai előadások mellett bemutatásra kerülnek az együttműködés rövid és hosszabb távú céljai, eszközrendszere, tevékenységei is. A rendezvényen a bekapcsolódás lehetőségeiről és további előnyeiről is tájékozódhatnak az érdeklődők. Információ az info@ebik.hu e-mail címen valamint az EBIK klaszter menedzsment szervezettől, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Logisztikai és Gyártástechnikai Intézetétől kérhető.
Alapító tagok: Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Logisztikai és Gyártástechnikai Intézet, BHD Hőerőmű Zrt., E.ON Energiatermelő Kft., FÉSZ 2002 Fűtés és Szerelés Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., INNTEK Nonprofit Kft., Károly Róbert Főiskola, Mályi Glass Üvegkereskedelmi Kft., Miskolci Egyetem, Miskolci Hőszolgáltató Kft., Nagy-ferenczi Kft., Ongroelektro Villamos-Műszerkarbantartó és Kivitelező Kft., Pedinfo Informatikai és Szolgáltató Kft., Termoment Tüzeléstechnikai Kft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…