• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. december 16. szombat

Etelka ünnepli névnapját.
Holnap Lázár napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


Méreg a borban PDF Nyomtat Email

A világ egyik legismertebb laboratóriuma, az Excell, egy nagyon érdekes vizsgálat eredményét közölte a napokban. Összesen 300 francia bort teszteltek növényvédő szerekre a 2009-es és 2010-es évjáratokból Bordeaux, Rhone, Madiran és más délnyugat franciaországi borvidékekről.

Bővebben...
 
Nyolc dolog, amit érdemes tudni a készételekről PDF Nyomtat Email

Egy európai átlagban 6 kg készételt fogyaszt évente. Ha ön is a gyors megoldások  híve, eláruljuk, mi mindenre figyeljen vásárláskor.

Bővebben...
 
Disznóságok és meleg itókák Görömbölyön PDF Nyomtat Email

Képösszeállításunk szerint is meglehetősen nagy siker volt a hétvégi III. Görömbölyi Forralt bor és tepertő nap A forralt bor versenyt a szakmai zsűri döntése alapján a Borcsalogatók csapata nyerte, a közönségdíjas pedig az AVE Miskolc gárdája lett.

Bővebben...
 
Nincsen farsang fánk nélkül PDF Nyomtat Email

A farsang Magyarországon vízkereszttől (január 6.) a húsvét vasárnapot megelőző 40 napos böjt kezdetéig tart, azaz “húshagyó keddig”, vagy “hamvazószerdáig”. Magyar elnevezése egyes kutatók szerint a német “faseln”: fecsegni, fantáziálni, pajkosságot űzni szóból ered. Más elmélet szerint bajor-osztrák jövevényszó, a vaschang-ból származik. Első írásos jelentkezését 1283-ból, bajor-osztrák adatokból ismerjük.Farsang idején nem hiányozhat az asztalról a farsangi fánk, amely a kelt tészták királya.A jól elkészített farsangi fánk könnyű, szalag van a derekán és egy lyuk a közepében, ahova házi készítésű barack lekvárt lehet tenni.

Bővebben...
 
Konyhai turpisságok... PDF Nyomtat Email

Néhány konyhai ötlet, nem csupán kezdő háziasszonyoknak:

Bővebben...
 
Fokozottan ügyeljünk a citrusfélék héjának felhasználásakor PDF Nyomtat Email

Téli gyümölcsfogyasztásunkban és karácsonyi süteményeinkben jelentős helyet foglalnak el a citrusfélék, mint a narancs, a mandarin, a klementin, a citrom és a pomelo. Előszeretettel használjuk a héjukat is, habár nem minden esetben kellene. Tájékozódj, mielőtt belereszeled a süteménybe!

Bővebben...
 
Ramsay menüi – változatosan PDF Nyomtat Email

A világ jelenlegi talán legismertebb mesterszakácsa, Gordon Ramsay ismét új könyvet jelentetett meg. A legújabb kiadvány, mely a beszédes Gordon Ramsay legjobb menüi címet viseli, valóan egyfajta összeállításként írható le leginkább – de annál mégis sokkal több…

Bővebben...
 
Arany Habverőt vehettek át a háziasszonyok PDF Nyomtat Email

December 19-én az Arany Habverő átadásával hivatalosan is véget ért az egyik bevásárlóközpont Magyarország háziasszony-kereső versenye. A hazánkban már 86 élelmiszerüzletet működtető diszkontlánc jövő évi kampányaihoz vásárlói közül három területen toborzott gyakorló háziasszonyokat, akik közül a döntő közönségszavazatai alapján az „Elfoglalt” kategóriát a 40 éves Kalmárné Borostyán Dóra Kincsesbányáról; a „Modern” kategóriát a 27 éves budapesti Kiss Diána; a „Tradicionális” kategóriát pedig a 76 éves sárisápi Pinczés Etel nyerte el.

Bővebben...
 
Hogyan tároljuk a zöldségeket és gyümölcsöket? PDF Nyomtat Email

Az alma, a körte, a birs és naspolya gondos leszüretelése után a terményeket minél hűvösebb, de fagymentes helyiségben kell tárolni, mert a lebomlási folyamatok annál lassúbbak, minél alacsonyabb a tároló léghőmérséklete. Hogyan tároljuk a zöldségeket és gyümölcsöket?

Bővebben...
 
Ünnepeljen lazán és egyen velünk jókat! PDF Nyomtat Email

– olvasható a GoodFood Világkonyha magazin címoldalán. Mindehhez pedig sok ötlet olvasható a villás reggelik legjaváról, egyszerű fogásokról, amelyekkel értékes időt lehet megtakarítani, kedvenc karácsonyi ételeink új ízkombinációiról, szezonális köretekről, vegetáriánus választékról, egyszerű vendégváró fogásokról és még sok minden másról.

Bővebben...
 
Téli Forraltbor Fesztivál& Kézműves Magyar Ízek Országos Szabadtéri Nagyvására PDF Nyomtat Email

Örkényben, 2012. november 23-25. között kerül megrendezésre a Téli Forraltbor Fesztivál& Kézműves Magyar Ízek Országos Nagyvására.

Bővebben...
 
Miskolc Nap Kassán kulturális és gasztronómiai rendezvény PDF Nyomtat Email

Miskolc és Kassa város polgármestere 2012. szeptember 6.-án írták alá az együttműködési megállapodást, melynek fő célja Kassa Európa Kulturális Fővárosa 2013 projektben való közös együttműködés a turizmus és a kultúra területén. A megállapodásnak köszönhetően számos program kerül majd megrendezésre mind Kassán, mind pedig Miskolcon, melyeken természetesen mindkét város képviseltetni fogja magát.

Bővebben...
 
Magyar siker az erfurti Olimpián PDF Nyomtat Email

Erfurtban négy évente megrendezett XXIII. Ika/ World Culinaris Olimpián 53 nemzet 1600 hivatásos szakácsa között 536 egyéni szakács indulóból a hajdúböszörményi Gajdán Antal Olimpiai ezüstérmes és ikertestvére Gajdán Attila Olimpiai bronzérmes bajnokok lettek.

Bővebben...
 
Ízelítő PDF Nyomtat Email

Nemcsak azért szeretem a főzést, mert kikapcsol, és mert szeretek enni, hanem azért is, mert alkotómunka – mondja Kovács Kati háromszoros olimpiai bajnok kajakozó.

Bővebben...
 
A desszert az étkezés utolsó akkordja PDF Nyomtat Email

A gasztronómia mindenkié
Most jelent meg a Kossuth Kiadónál Desszert szerelem címmel a második receptkönyved. Mi az egyedisége, különlegessége, amivel szívesen ajánlod az olvasóknak és kiknek ajánlod?

Bővebben...
 
Ismét sikeres volt a Budavári Borfesztivál PDF Nyomtat Email

Lehetett volna kegyesebb is az időjárás, de így is elégedett volt mindenki, borászok és borkedvelők egyaránt. Az öt napon át tartó borkiállítás és vásáron nagy volt az érdeklődés a fiatal, a második generációs borászok és a vendég, Horvátország borai iránt. A korábbi évekhez képest sokkal több volt a külföldi látogató és ismételten szép számban képviseltették magukat a fiatalok. Spanyolsonka-szeletelő viadalt tartottunk, pezsgőlovaggá avattunk olimpikonokat, kihirdettük a palackszépségverseny győzteseit, a közönséggel együtt tapsoltunk a magyar jazz kiváló művelőinek, és a Jótékonysági Borárverésen több mint 4 millió forintot gyűjtöttünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára.

Bővebben...
 
A VI. Főszezon turisztikai, gasztronómiai kiállítás és vásár PDF Nyomtat Email

2012. szeptember 29–30.
HA VÉGE A NYÁRNAK, KEZDŐDIK A FŐSZEZON

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Karácsonyi Üdvözlet

Hírdetés

mail.google.com
33 650x488

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a közpénz felhasználásáról van-e joga minden megkötés nélkül beszámolni a sajtónak?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások