2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gasztro
  • »
  • Egy tejmentes sütemény is lehet igazi gasztro-költemény!

Egy tejmentes sütemény is lehet igazi gasztro-költemény!

Ma már szinte nincs olyan ember Magyarországon, aki vagy önmaga vagy egy közeli hozzátartozója révén, legyen az családtag vagy barát, ne találkozott volna a tejmentes táplálkozással. Kívülről tudjuk, mi is az a tejfehérje-allergia, laktóz-intolerancia, ami miatt egy kicsit másképpen kell, hogy táplálkozzanak az érintettek mint a legtöbben. Azonban az is egyre inkább köztudott, és az utóbbi évek élelmiszer-innovációinak köszönhető, hogy nekik sem kell semmilyen gasztro-élményről lemondaniuk.

 

– Mi tojásfehérjéből készítünk túró-, krém-, tejföl-analógokat és még jó néhány tejtermék helyettesítőt. Fejlesztéseink főként az utóbbi években gyorsultak fel. Nagyon örülünk, hogy napról-napra jelennek meg azok a receptek, melyeknek az összetevői között a mi termékeink is megtalálhatóak. Ezek néha viszonylag gyorsan elkészíthető, a mindennapoknak szóló ételelkészítési leírások, de bizony egyre több tej-, glutén-, cukormentes gasztro-költemény is felbukkan a különböző gasztro-weblapokon és blogokban – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-innovációkkal foglalkozó élelmiszer-mérnök.

 

Ma már a speciális igényeknek megfelelő sütemények esetében sem lehet kifogás arra, hogy ne legyenek finomak. A fűrészpor ízű paleo vagy tej- és gluténmentes sütemények a múlté. És a trendek azt mutatják, hogy még korántsem vagyunk a folyamat végén, köszönhetően az élelmiszer-innovátoroknak és a gasztro-guruknak.

 

A tej-, glutén- és cukormentes paleo dallam receptje:

 

Hozzávalók:

 

60 dkg ToTu Rögös

10-15 dkg eritrit

4 tojás

1 kezeletlen narancs reszelt héja és kifacsart leve (1-1,5 dl)

1 vaníliarúd kikapart magjai

1,5 dkg Nocarb rostmix

 

a tetejére:

 

20 dkg bogyós gyümölcs (málna, ribizli, szeder, áfonya)

 

A teendőnk csak annyi, hogy az alap valamennyi hozzávalóját összeturmixoljuk. 25 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt formába töltjük. A tetejét megszórjuk a gyümölcsökkel. 150°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Ízlés szerinti darabokra vágva kínáljuk.

 

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…