• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2017. április 29. szombat

Péter ünnepli névnapját.
Holnap Katalin, Kitti napja lesz.
Főoldal Gasztro
Gasztro


Először tartanak Tokaji borárverést PDF Nyomtat Email

Először rendeznek kizárólag tokaji borokat felvonultató aukciót; a Tokaji Borlovagrend Egyesület (TBE) által szervezett Tokaji borárverésnek a sárospataki vár ad otthont szombat este.

Bővebben...
 
Rekord részvétel a XVI. Sajóbábonyi Borversenyen PDF Nyomtat Email

16. alkalommal került megrendezésre április 6-án a sajóbábonyi borverseny. A részvétel minden eddigit felül múlt. A tavalyi rekordot megjavítva (120) idén 170 féle borral neveztek. A szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga a finomabbnál finomabb nedűk közül eldönteni, melyek a legjobbak.

Bővebben...
 
Sörfőző Guinness rekordkísérlet Kazincbarcikán PDF Nyomtat Email

Kazincbarcika – 61 órás sörfőző rekordkísérlet lesz április végén a városban.
A Kazincbarcika hivatalos italát, a meggysört is előállító kisüzemi sörfőzde egyedülálló programsorozattal ünnepli húsz éves  jubileumát.

Bővebben...
 
"Demecseri Juliska" kabátszalonnája PDF Nyomtat Email

A kabátszalonna históriája:
A fotón Gyimesi József, demecseri lakos „Juliska” nevű mangalica disznójából,  Ajak Nagyközség Önkormányzatának segítségével és közreműködésével készült, kabátszalonna látható. „Juliska” vágás előtti súlya 235 kg volt. Gyimesi József kabátszalonna elképzelését, az ajaki Rozinka Miklós és Molnár Károly hentesek valósították meg.

Bővebben...
 
Koktélok „ezeregyéjszakára” PDF Nyomtat Email

Bár korábban is jelentek meg ilyen jellegű kiadványok, érzésem szerint egy tényleg átfogó koktél-kalauz hiánycikknek számított. Eddig: az Alexandra Kiadó ugyanis nemrég 1001 koktél – 1001 recept a tökéletes ital elkészítéséhez címmel megjelentetett egy új, albumnak is beillő receptkönyvet, mely kezdőtől a haladóig minden amatőr és profi mixer hasznára válhat – főleg annak fényében, hogy az utóbbi időben hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kevert italok.

Bővebben...
 
Átadták a Syngenta Borverseny díjait PDF Nyomtat Email

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Syngenta Országos Borversenyt. A siófoki díjátadón elhangzott: nehéz dolga volt a szakértő zsűrinek, mert kiváló borok sorakoztak fel az ország valamennyi borvidékéről. A gálán átadták a legjobbaknak ítélt Quadris-díjakat is, ezt idén a Béres Szőlőbirtok 2007-es Béres Tokaji 6 Puttonyos Aszúja, a Schieber Pincészet 2011-es Cabernet Franc-ja és a Varga Pincészet 2009-es ’Aranymetszés” Balatoni Olaszrizling bora érdemelte ki.

Bővebben...
 
Nyolc arany a 2013-es Vinalies nemzetközi borversenyen PDF Nyomtat Email

A verseny időpontja: 2013. március 1-5.

A verseny honlapja: vinalies-internationales.com

Bővebben...
 
Rekord részvétel a IX. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő Versenyen PDF Nyomtat Email

A IX. Sajóbábonyi Pálinka és Pogácsasütő Versenyt szombaton rendezték meg. A rendezvényre 145 pálinka és 17 pogácsa nevezés érkezett.

Bővebben...
 
Méreg a borban PDF Nyomtat Email

A világ egyik legismertebb laboratóriuma, az Excell, egy nagyon érdekes vizsgálat eredményét közölte a napokban. Összesen 300 francia bort teszteltek növényvédő szerekre a 2009-es és 2010-es évjáratokból Bordeaux, Rhone, Madiran és más délnyugat franciaországi borvidékekről.

Bővebben...
 
Nyolc dolog, amit érdemes tudni a készételekről PDF Nyomtat Email

Egy európai átlagban 6 kg készételt fogyaszt évente. Ha ön is a gyors megoldások  híve, eláruljuk, mi mindenre figyeljen vásárláskor.

Bővebben...
 
Disznóságok és meleg itókák Görömbölyön PDF Nyomtat Email

Képösszeállításunk szerint is meglehetősen nagy siker volt a hétvégi III. Görömbölyi Forralt bor és tepertő nap A forralt bor versenyt a szakmai zsűri döntése alapján a Borcsalogatók csapata nyerte, a közönségdíjas pedig az AVE Miskolc gárdája lett.

Bővebben...
 
Nincsen farsang fánk nélkül PDF Nyomtat Email

A farsang Magyarországon vízkereszttől (január 6.) a húsvét vasárnapot megelőző 40 napos böjt kezdetéig tart, azaz “húshagyó keddig”, vagy “hamvazószerdáig”. Magyar elnevezése egyes kutatók szerint a német “faseln”: fecsegni, fantáziálni, pajkosságot űzni szóból ered. Más elmélet szerint bajor-osztrák jövevényszó, a vaschang-ból származik. Első írásos jelentkezését 1283-ból, bajor-osztrák adatokból ismerjük.Farsang idején nem hiányozhat az asztalról a farsangi fánk, amely a kelt tészták királya.A jól elkészített farsangi fánk könnyű, szalag van a derekán és egy lyuk a közepében, ahova házi készítésű barack lekvárt lehet tenni.

Bővebben...
 
Konyhai turpisságok... PDF Nyomtat Email

Néhány konyhai ötlet, nem csupán kezdő háziasszonyoknak:

Bővebben...
 
Fokozottan ügyeljünk a citrusfélék héjának felhasználásakor PDF Nyomtat Email

Téli gyümölcsfogyasztásunkban és karácsonyi süteményeinkben jelentős helyet foglalnak el a citrusfélék, mint a narancs, a mandarin, a klementin, a citrom és a pomelo. Előszeretettel használjuk a héjukat is, habár nem minden esetben kellene. Tájékozódj, mielőtt belereszeled a süteménybe!

Bővebben...
 
Ramsay menüi – változatosan PDF Nyomtat Email

A világ jelenlegi talán legismertebb mesterszakácsa, Gordon Ramsay ismét új könyvet jelentetett meg. A legújabb kiadvány, mely a beszédes Gordon Ramsay legjobb menüi címet viseli, valóan egyfajta összeállításként írható le leginkább – de annál mégis sokkal több…

Bővebben...
 
Arany Habverőt vehettek át a háziasszonyok PDF Nyomtat Email

December 19-én az Arany Habverő átadásával hivatalosan is véget ért az egyik bevásárlóközpont Magyarország háziasszony-kereső versenye. A hazánkban már 86 élelmiszerüzletet működtető diszkontlánc jövő évi kampányaihoz vásárlói közül három területen toborzott gyakorló háziasszonyokat, akik közül a döntő közönségszavazatai alapján az „Elfoglalt” kategóriát a 40 éves Kalmárné Borostyán Dóra Kincsesbányáról; a „Modern” kategóriát a 27 éves budapesti Kiss Diána; a „Tradicionális” kategóriát pedig a 76 éves sárisápi Pinczés Etel nyerte el.

Bővebben...
 
Hogyan tároljuk a zöldségeket és gyümölcsöket? PDF Nyomtat Email

Az alma, a körte, a birs és naspolya gondos leszüretelése után a terményeket minél hűvösebb, de fagymentes helyiségben kell tárolni, mert a lebomlási folyamatok annál lassúbbak, minél alacsonyabb a tároló léghőmérséklete. Hogyan tároljuk a zöldségeket és gyümölcsöket?

Bővebben...
 
Ünnepeljen lazán és egyen velünk jókat! PDF Nyomtat Email

– olvasható a GoodFood Világkonyha magazin címoldalán. Mindehhez pedig sok ötlet olvasható a villás reggelik legjaváról, egyszerű fogásokról, amelyekkel értékes időt lehet megtakarítani, kedvenc karácsonyi ételeink új ízkombinációiról, szezonális köretekről, vegetáriánus választékról, egyszerű vendégváró fogásokról és még sok minden másról.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Belépés

Elfelejtett jelszó? Regisztráció

A hét kérdése

Ön szerint a CEU ellehetetlenítése volt a kormány célja, vagy ez csak figyelemelterelés az egyéb súlyos gondokról?
 

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások