2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Utazz a télből egyenesen a nyárba!

Ma már egyáltalán nem ütközik nehézségbe az, hogy a borongós, szürke, hideg és barátságtalan téli európai időjárás elől a meleg, napfényes, izgalmas világba, vagyis a Közel-Keletre utazzunk el. A legnépszerűbb úticél Dubai, emellett pedig Abu Dhabi, Doha és Bahrein is várja a szórakozni, kikapcsolódni és pihenni vágyó turistákat.

Cikkünkben ízelítőt adunk erről a világról és biztosítási szempontból is hasznos tanácsokat olvashatsz.

Minden külföldi utazás előtt biztosítást kell kötni!

És természetesen az sem mindegy, hogy milyet. A CoverMe utasbiztosítás oldalán össze lehet hasonlítani, majd ki lehet választani azt a biztosítást, ami az adott utazásra a legoptimálisabb. Számít ugyanis, az, hogy milyen közlekedési eszközzel megyünk és milyen desztinációba érkezünk, valamint érdemes a részletes szerződési feltételeket is átolvasni.

A Közel-Kelet mint cél

Ide mindenképpen repülővel fogunk érkezni, így olyan biztosítást kell keresni, melynek térítése a repülős utakra is vonatkozik. Biztosítási eseményként járattörlésre, járatkésésre és járatlekésésre számíthatunk, így ezeknek a definícióit és térítési szabályzatát érdemes átnézni az egyes biztosítók tekintetében.

Van olyan város, ahová nincs közvetlen járat, így csak csatlakozással fogunk tudni eljutni, ezt is mindenképpen figyelembe kell venni.

Az utasbiztosítások egy másik fontos szempontja az egészségbiztosítási szolgáltatás, hiszen ezekben az országokban az egészségügyi ellátásért fizetni kell, így egy esetleges baleset vagy betegség igencsak megterhelheti a pénztárcánkat. Kizárólag olyan biztosítást kössünk, ami egészségbiztosítási szolgáltatásokat is nyújt.

A kulturális különbségek

Ezek az országok hihetetlen élményeket nyújtanak, fejlett a gazdaságuk, rengeteg a látnivaló, pompa és luxus fog bennünket körbevenni. Ne feledjük azonban azt, hogy vannak kulturális különbségek, így az öltözködésre, főleg a hölgyek esetében, mindig oda kell figyelni.

Ez legfőképpen akkor jelenthet gondot, ha múzeumokat vagy egyéb látnivalókat látogatunk meg, a fedett ruházat ezeken a helyeken ugyanis elengedhetetlen.

Az iratokról

Dubaiba vízum nélkül lehet beutazni, az Egyesült Arab Emírségek közötti megállapodás értelmében, sőt a jogosítványunkat is elfogadják, így, ha autót szeretnél bérelni, akkor váltsd ki a nemzetközi jogosítványodat, és vidd magaddal.

Arra is figyelj, hogy az útleveled ne járjon le 6 hónapon belül és sérülésmentes állapotban legyen. Turistaként maximum 90 napot tartózkodhatsz az országban. Abu Dhabiba és Dubaiba is közvetlen repülőjárattal tudsz eljutni.

Katar vízumköteles ország, azonban ennek az iratnak a megszerzése után már közvetlen repülőjárattal el tudod érni. Bahreinbe is szükséged lesz vízumra, ide átszállással tudsz menni.

A közel-keleti országok gazdag programokkal, számtalan látnivalóval, széles sportolási lehetőséggel és nagyon sok élménnyel várnak, azonban ne feledkezz meg előzetesen utasbiztosítást kötni, így váratlan események bekövetkezése esetén is biztonságban leszel./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…

További cikkek