2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Varázslat Lillafüredtől Miskolctapolcáig – Jövő vasárnap meggyújtjuk az első adventi gyertyát

Varázslat Lillafüredtől Miskolctapolcáig – Jövő vasárnap meggyújtjuk az első adventi gyertyát

Az adventi időszakra Miskolc több helyszínen is színes, varázslatos programkínlattal készül a belvárostól kezdve Lillafüreden át egészen Miskolctapolcáig.

Ünnepi események lesznek a Szent István téren, a Városház téren és az Erzsébet téren is. A négyhetes adventi időszakban a többi közt gyermekprogramok, bábelőadás, varázssátor, manóház, gasztronómiai különlegességek, korcsolyapálya, fényinstallációk, koncertek és meseösvény is várja Miskolcon a karácsonyra hangolódó közönséget.

 

Görömbölyön és Diósgyőrben is ünnepi műsor színesíti az adventi időszakot, de varázslatos lesz a december az állatkertben és az Ellipsumban is, újra zakatol majd a Mikulásvonat, és a híres, idén még különlegesebb, új tematikát kapott adventi villamos is kigördül a miskolci sínekre.

 

A karácsonyra való felkészülés részeként, az ünnep előtti negyedik vasárnapon, idén december 3-án gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Aranyvasárnap ebben az évben december 24-ére, szentestére esik, ezért az utolsó gyertyán 23-án, szombaton lobban fel a láng.

 

Az ünnepi programsorozat december 1-jén veszi kezdetét. A részletes, folyamatosan bővülő programok a www.advent.miskolc.hu oldalon olvashatók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A KÍSÉRTETMENYASSZONY
2024. április 18. 19.30 Pesti Vigadó Izgalmas arra gondolni, hogy a nagy zeneszerzőknek is akadnak felfedezésre váró műveik. Dvořák, az Újvilág-szim…

További cikkek