2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Utazás
  • »
  • Utazás Ausztriába – nemcsak a síelés szerelmeseinek

Utazás Ausztriába – nemcsak a síelés szerelmeseinek

Hazánk is rendelkezik néhány sípályával, de ha nem esik éppen az adott télen elegendő hó, akkor bajosan csúszunk le síléccel egy mátrai lejtőn. Szerencsére több szomszédos ország is rendelkezik magas hegycsúcsokkal, ezek közül több évtizede igen népszerű Ausztria a magyar családok körében.

Az osztrák síparadicsomok népszerűsége

Általában azért szeretünk Ausztriába utazni síelni, azontúl, hogy ott már tudjuk, mire számíthatunk, mert egyszerre élvezhetjük a magas minőségű pályákat az elképesztően gyönyörű tájakkal. Egy család minden tagja megtalálja a számára megfelelő pálya hosszúságot meredekség, azaz nehézségi fok tekintetében is.

Az Utazásszervező osztrák ajánlatai között egyaránt találhatsz méltán elismert síparadicsomi helyszíneket, valamint olyan szálláshelyeket is, amelyeket érdemes pusztán a hely kedvéért meglátogatni. Nagyokat kirándulni a térségben, megismerni a helyi hagyományokat, beszélgetni akár hasonló vendégekkel vagy a helyi osztrákokkal.

Téli sportok szerelmeseinek

A havas tájakon nem kizárólag síelni lehet. A hó jó néhány sportot felvonultat még a listáján, amelyek közül Ausztriában szinte minddel találkozhatunk. Ilyenek például a hótalpas túrázások az erre kijelölt túraútvonalakon, de akinek ez soknak bizonyul, az könnyebb kirándulásokon is részt vehet a havas tájon, a gyönyörű fenyvesek közelében. Már egy fél órás friss levegőn töltött sétától megtisztul a városi szmoggal szennyezett tüdő.

Nagyszerű élmény lehet a lovas hintózás pl. egy nemzeti parkban. Jól beöltözve kocsikázhatunk a szebbnél szebb ösvények között, akár egy kis meleg tea vagy forralt bor társaságában. Egyre több helyre vihetjük magunkkal házi kedvenceinket is, erről érdemes előre tudakozódni az Utazásszervezőnél vagy már konkrétan a kiválasztott szállodánál. Sok helyen külön meglepetések is várják a kutyusokat.

Az extrém sportok kedvelőinek érdemes lehet kipróbálni a jégmászást, ahol kemény próbákat kell kiállniuk, illetve meghaladniuk, beleértve saját korlátaikat is.

Változatos sípályák

Akik szeretnek nagy társaságokkal utazni, azok éppúgy találnak nyüzsgő sípályákat, mint az eldugott helyek kedvelői. Ausztriában vannak olyan sípályák is, ahol bizony nem kell órákat várni arra, hogy sorra kerüljünk egy felvonón.

Általában minden síterepen meg lehet találni a négy különböző nehézségű pályaszakaszt, a zöldet a kezdőknek, idősebbeknek, félénkebbeknek, a kéket a már nem először síelőknek, a pirosat a rutinosoknak és a feketét a profiknak. Sok helyen található sífutópálya is a sima sípályák közelében, illetve szánkózni is több helyen lehet.

Ausztriában minden település egy kis gyöngyszem, így aki nem szeret vagy nem akar minden nap síelni, annak bőven elegendő látnivalót nyújt, ha csak sétálgat a kis városokban, falvakban. Ráadásul számtalan kulturális programlehetőség várja a turistákat. Érdemes erről is előre tudakozódni az utazási irodánál, amennyiben ilyen igény felmerülne valamelyik utazni vágyó részéről./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …