2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Milyen esetben nyújt jó megoldást egy külső tokos redőny?

Milyen esetben nyújt jó megoldást egy külső tokos redőny?

A redőnyök napjaink energiaválsága tükrében még inkább jelentős szerephez jutnak a hővédelem révén, a nyílászárók szinte kötelező elemévé lépnek elő. A külső tokos redőnyök nagy előnye, hogy akár utólag is, szinte bármilyen ajtóra, ablakra felszerelhetők.

A nyílászárók árnyékolása nemcsak a hő-, hanem a fény- és a hangvédelem szempontjából is jó megoldás lehet, de biztonság szempontjából is megfontolandó, nem beszélve az esztétikai szempontokról. Egy jól megválasztott redőny emelheti egy épület esztétikáját, javíthatja a megjelenését.

Mi alapján válasszon redőnyt?

Amennyiben megszületett Önben az elhatározás, hogy árnyékolót szeretne otthona nyílászáróira, alaposan körül kell néznie a piacon, ugyanis óriási a kínálat az anyagok és minőség tekintetében. Az Ablak Outlet redőny kínálatában német minőségű műanyag redőnyök mellett alumínium árnyékolókból is választhat.

A lehető legelőnyösebb árnyékoló megtalálása érdekében ajánlott minél több szempontot átgondolni, megfogalmazni elvárásait a redőnyökkel szemben: alapkivitelű vagy speciális funkciókkal rendelkező árnyékolóra lesz szüksége?

Nagymértékben behatárolja a szóba jöhető redőnyök körét, hogy milyen épületre szeretné felszereltetni azokat, ugyanis más-más típusú jöhet szóba új építések, meglévő épületek, illetve védett homlokzatok esetén.

A műanyag vagy az alumínium a jobb?

A mérlegelésnél tisztában kell lennie, hogy mindkét alapanyag rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal. Az alumínium redőnyök talán legnagyobb negatívuma a magas ár, cserébe viszont rendkívüli tartósság, kiváló hő- és hangszigetelő képesség jellemzi, valamint védelmet nyújtanak a behatolás ellen.

A műanyag redőnyöket viszonylagos kedvező áruk és tulajdonságaik teszik népszerűvé.

Amennyiben jó minőséget és szakszerű beszerelést választ, mindkét alapanyag megfelelő védelmet, maximális fényzárást biztosít, továbbá időjárásálló. Színválasztékuk is bőséges, így biztosan megtalálja az Önnek tetszőt, megfelelőt.

Mind a műanyag, mind az alumínium redőnyök kiegészíthetők rovarhálóval a komfort érdekében, továbbá az alumínium redőnyökhöz motoros mozgatás is rendelhető.

A külső tokos redőnyök előnyei

A beépíthetőség függvényében belső, vakolható tokos és külső tokos redőnyök közül választhat. A vakolható tokos árnyékolók esztétikusak, hiszen a külső sík lényegében az ablak síkja. Ezek beépítésére azonban csak új építések, épületfelújítások esetén van mód, illetve azokban az esetekben, ha a meglévő nyílászárók beépített redőnytokkal szereltek.

A külső tokos redőnyök megoldást jelentenek utólagos beépítéskor is, szinte bármilyen ablak alapanyag esetén. A látható tok miatt kevésbé tetszetős megjelenésűek, azonban összeségében előnyösek. A külső tok hátránya, hogy szűkíti az ablak méretét, csökkenti a nyílás magasságát. A beépítés feltétele, hogy a nyílászáróhoz kívülről hozzá lehessen férni.

Ízlése, egyéni preferenciái, igényei lesznek azok, amelyek meghatározzák választását./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek