2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Minden második karácsonyi foglalás hotelbe szól

Minden második vendég hotelben karácsonyozik – derült ki a Szallas.hu adataiból. Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz és Pécs vonzza a legtöbb látogatót. Országos viszonylatban az átlagos kosárérték foglalásonként 94 270 forint.

Karácsonykor is szép számmal lesznek, akik útra kelnek, bár a foglaltsági szint alatta van az ilyenkor megszokottnak. A vendégek fele hotelben, ötödük apartmanban, 14 százalékuk vendégházban, 13 százalékuk panzióban és 2 százalékuk egyéb szálláshelyen tölti majd az ünnepet. Csaknem az utazók fele keres fel karácsony idején wellness-szolgáltatást nyújtó szálláshelyet. „Ilyenkor, az őszi-téli időszakban megnő a félpanziós wellness-hotelek népszerűsége: a nyárhoz képest arányaiban 19 százalékkal több keresésnél használták a félpanziós, 31 százalékkal többször a hotel, és 111 százalékkal többször a wellness szűrőt a szálláskeresők” – ismertette a részleteket Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. A szakember azt is elmondta, hogy az átlagos foglalási érték 94 270 forint országos viszonylatban, éjszakákra lebontva pedig 8827 forintba kerül a szállás egy főnek karácsonykor. A vendégek átlagosan 2 éjszakát maradnak. Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz és Pécs kerültek a népszerűségi toplista élére. Őket követi Szeged, Siófok, Gyula, Zalakaros és Egerszalók. A Szallas.hu-n foglalható 14 600 magyarországi szálláshely 27 százaléka foglalható még az ünnepi időszakra.

A szállásadók sztár fellépőkkel gondoskodnak az emelkedett hangulatról, énekel majd például az aranytorkú Oláh Gergő is. De csilingelnek majd a poharak a welcome pezsgőtől és összekoccannak a forraltboros bögrék is. Természetesen a vendégek elégedettségét ínycsiklandó ünnepi fogásokkal fokozzák.

 

Észak-Magyarország a téli sláger

Régiós bontásban egyébként Észak-Magyarország viszi a foglalások csaknem ötödét. A régió települései közül Eger, Egerszalók és Miskolctapolca a legkeresettebbek. Őket követi Miskolc, Noszvaj, Parádsasvár, Háromhuta, Szilvásvárad, Mátrafüred, Demjén és Parádfürdő. Még a régió szálláshelyeinek harmada foglalható a karácsonyi időszakra. Az átlagos foglalási érték itt 91 240 forint.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek