2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hatalmas fonalgombolyagokkal veszi körül magát karácsony előtt Keleti Andi

Hatalmas fonalgombolyagokkal veszi körül magát karácsony előtt Keleti Andi

A táncos abban hisz, hogy az a legjobb ajándék, amelyet kézzel készítenek, így az ünnepek előtt minden szabadidejét kötögetéssel tölti. 

Keleti Andiéknál négy generáció ül minden évben a karácsonyfa körül, és az ünnepi asztalnál. Andreának ez lesz a második karácsony, amit bomba formában vár, ennek ellenére nem mond nemet a finom falatokra.

„A kedvenc karácsonyi ételeim közül nem tudok egyet választani, halat eszünk minden mennyiségben, legyen az édes-, vagy sósvízi. A bejgli az egyedüli, amibe nem kerül belőle”- meséli nevetve Andi, akinek ez már a második karácsonya lesz, amit a lánykori formájában tud megünnepelni. „Jó másfél éve találtam egy gyógynövényreceptúrát, aminek segítségével önsanyargatás nélkül fogytam 2 ruhaméretet és picit több mint 10 kilót. Az elért eredményt sikerül is tartanom, szerencsére komolyabb lemondások nélkül. A módszer alapja egy palesztin szuperrost, ami sokat segít, mivel telítettségérzetet okoz, a grönlandi moszat pedig zsírbontást pörgeti fel. Így mindent eszek, amit a család többi tagja, csak kevesebbtől úgy érzem, hogy jól laktam. Az újévi fogadalmaim között végre nem az lesz, hogy hány kilót szeretnék leadni” – magyarázta Andi aki nem csak főzni, de kézműveskedni is imád.

 

„A családunkban a kézzel készített ajándékoknak nagyon nagy hagyománya van, én például ebben az időszakban sokat kötögetek. Pár éve nagy divat volt a kötött sál, mindenki azt kapott, a férjem pedig mindig kap egy mellényt, amit persze soha nem vesz fel, csak karácsonykor. Azt próbáltam a gyerekekbe is belesulykolni, hogy a legszebb ajándék az, amit az ember törődéssel és időráfordítással készít. A kicsiknek mindent úgy lehet a legjobban megtanítani, ha példát mutatunk, így én is mindig készítettem valamit. Persze pici korukban azért kényeztettük játékokkal, mindennel őket, de a gyerekek is nagyon jó kreatív játékokat csináltak. A lányom például készített egyszer egy társasjátékot: a házunk volt a tervrajz, és ott kellett feladatokat megoldani” – mesélte Andrea, aki boldogsággal gondol vissza azokra az ünnepekre, amikor gyerekei még kicsik voltak.

 

„Számomra a legemlékezetesebbek a gyerekeim első karácsonyai: mikor először hárman, aztán négyen voltunk a fa körül, és a férjemmel titokban készülődtünk, díszítettük a fát. Emlékszem, hogy gyerekkoromban én is kutattam az ajándékok után, de anyukám olyan jól elrejtette, hogy sosem találtam meg. Magam is ezt a hagyományt követtem, volt olyan, amit úgy eldugtunk a férjemmel, hogy a mai napig nem került elő. Egy lego készletet nemrég találtam meg, de a fiamnál már nem aktuális – mesélte a táncművész, aki számára a legnagyobb boldogság, hogy gyerekei és férje mellett édesanyja és nagymamája is vele ünnepel. – Négy generáció ünnepel, emiatt egészen különleges a karácsonyunk. Nagyszerű érzés együtt lenni és feleleveníteni a régi emlékeket. Mivel a nagymamám olyan jó formában van, elképzelhető, hogy az ötödik generáció is odakerül idővel a fa alá” – tette hozzá Keleti Andrea.

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek