2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Hatalmas fonalgombolyagokkal veszi körül magát karácsony előtt Keleti Andi

Hatalmas fonalgombolyagokkal veszi körül magát karácsony előtt Keleti Andi

A táncos abban hisz, hogy az a legjobb ajándék, amelyet kézzel készítenek, így az ünnepek előtt minden szabadidejét kötögetéssel tölti. 

Keleti Andiéknál négy generáció ül minden évben a karácsonyfa körül, és az ünnepi asztalnál. Andreának ez lesz a második karácsony, amit bomba formában vár, ennek ellenére nem mond nemet a finom falatokra.

„A kedvenc karácsonyi ételeim közül nem tudok egyet választani, halat eszünk minden mennyiségben, legyen az édes-, vagy sósvízi. A bejgli az egyedüli, amibe nem kerül belőle”- meséli nevetve Andi, akinek ez már a második karácsonya lesz, amit a lánykori formájában tud megünnepelni. „Jó másfél éve találtam egy gyógynövényreceptúrát, aminek segítségével önsanyargatás nélkül fogytam 2 ruhaméretet és picit több mint 10 kilót. Az elért eredményt sikerül is tartanom, szerencsére komolyabb lemondások nélkül. A módszer alapja egy palesztin szuperrost, ami sokat segít, mivel telítettségérzetet okoz, a grönlandi moszat pedig zsírbontást pörgeti fel. Így mindent eszek, amit a család többi tagja, csak kevesebbtől úgy érzem, hogy jól laktam. Az újévi fogadalmaim között végre nem az lesz, hogy hány kilót szeretnék leadni” – magyarázta Andi aki nem csak főzni, de kézműveskedni is imád.

 

„A családunkban a kézzel készített ajándékoknak nagyon nagy hagyománya van, én például ebben az időszakban sokat kötögetek. Pár éve nagy divat volt a kötött sál, mindenki azt kapott, a férjem pedig mindig kap egy mellényt, amit persze soha nem vesz fel, csak karácsonykor. Azt próbáltam a gyerekekbe is belesulykolni, hogy a legszebb ajándék az, amit az ember törődéssel és időráfordítással készít. A kicsiknek mindent úgy lehet a legjobban megtanítani, ha példát mutatunk, így én is mindig készítettem valamit. Persze pici korukban azért kényeztettük játékokkal, mindennel őket, de a gyerekek is nagyon jó kreatív játékokat csináltak. A lányom például készített egyszer egy társasjátékot: a házunk volt a tervrajz, és ott kellett feladatokat megoldani” – mesélte Andrea, aki boldogsággal gondol vissza azokra az ünnepekre, amikor gyerekei még kicsik voltak.

 

„Számomra a legemlékezetesebbek a gyerekeim első karácsonyai: mikor először hárman, aztán négyen voltunk a fa körül, és a férjemmel titokban készülődtünk, díszítettük a fát. Emlékszem, hogy gyerekkoromban én is kutattam az ajándékok után, de anyukám olyan jól elrejtette, hogy sosem találtam meg. Magam is ezt a hagyományt követtem, volt olyan, amit úgy eldugtunk a férjemmel, hogy a mai napig nem került elő. Egy lego készletet nemrég találtam meg, de a fiamnál már nem aktuális – mesélte a táncművész, aki számára a legnagyobb boldogság, hogy gyerekei és férje mellett édesanyja és nagymamája is vele ünnepel. – Négy generáció ünnepel, emiatt egészen különleges a karácsonyunk. Nagyszerű érzés együtt lenni és feleleveníteni a régi emlékeket. Mivel a nagymamám olyan jó formában van, elképzelhető, hogy az ötödik generáció is odakerül idővel a fa alá” – tette hozzá Keleti Andrea.

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…