2023. 09. 27. szerda

Adalbert
1 EUR 391 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Utazás
  • »
  • Még szebb, még vonzóbb, még szerethetőbb – Befejeződött a miskolctapolcai ősparkot megújító beruházás

Még szebb, még vonzóbb, még szerethetőbb – Befejeződött a miskolctapolcai ősparkot megújító beruházás

Miskolctapolcát méltán tekintik a miskolci turizmus ékkövének, ennek ellenére hosszú évtizedek óta nem voltak komolyabb fejlesztések a területen, egészen a tavalyi évig, amikor komplex, sokrétű rekonstrukciós munkák kezdődtek.

A munkálatok most fejeződtek be, de az már akkor is jól látszott, mikor még itt-ott dolgoztak a szakemberek, hogy a látogatók már „félkészen” is imádták az újjászületett Miskolctapolcát. A sétányok szinte mindig tele voltak, a vadonatúj utcabútorokat, az új padokat és asztalokat azonnal birtokba vették a látogatók, ahogyan a csónakázótó mellett kialakított kilátó- és pihenőteraszok is rögtön megteltek élettel.

 

Megújult a park a Barlangfürdő szomszédságában, a sétaútvonalak, a közművek és a közvilágítás, csaknem 30 ezer új növényt ültettek el a területen, miniatűr bronzszobrok és fa játék-szobrok várják a legkisebbeket és szüleiket, és hosszú évek hiányosságát pótolva mostantól kulturált, vadonatúj komfortpont, mosdó és wc szolgálja majd a látogatók kényelmét.

 

Megújultak a park hídjai is, az egyiken megőrizve a sokak kedvencének számító mókus-szobrokat. Épült három kisebb és három nagyobb új pavilon, amely elárusító- és szolgáltatóhelyként működik majd, bérlőiket pedig nyílt pályázaton választják majd ki.

 

A csaknem 2500 köbméternyi iszaptól „megszabadított” csónakázó tavon  egy új csónak, három szintén új vízibcikli, és egy igazi különlegesség, egy baldachinos, romantikus lánykérésekre is alkalmas csónak is várja az ide érkezőket. A tó iszapmentesítésére már nagy szükség volt, a mederben ugyanis az iszapréteg vastagsága helyenként elérte a 80-100 centimétert.

 

A rekonstrukció munkálatok teljes költsége csaknem 960 millió forintot tett ki, a miskolciak és a turisták pedig már birtokba is vették a megújult, még zöldebb és még szebb Miskolctapolcát.

Fotó:minap.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek