2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

Fogynak a programlehetőségek Tenerifén

Alig vannak bérautók, belépőket is előre kell foglalni

Tenerifén is változásokat hozott az idegenforgalomban a koronavírus. Hetekkel előre elkelnek a bérautók, valamint a vidámparkokba, hajós túrákra és más népszerű programlehetőségekre árult jegyek a Kanári-szigetek legnagyobbikán, Tenerifén. Máskor nem szükséges előre foglalni, de a koronavírus miatti korlátozások eredményeként most könnyen hoppon maradhat az, aki nem tájékozódik és foglal jóval az utazása előtt.

Eddig sosem látott mértékben fogynak a programlehetőségek Tenerifén. A szigeten a járványhelyzethez képest jelenleg is sok a turista, néhányan azonban hiába terveznek programokkal tarkított aktív kikapcsolódást, ugyanis szinte mindenre hetekkel előre elkelnek a belépőjegyek.

“A sziget népszerűségének oka, hogy még a balatoninál is alacsonyabb árakon kapcsolódhatunk ki egy világhírűen szép helyen, ami számos célcsoport igényeit maximálisan kielégíti. A magas vendégszám mellett azonban járványügyi korlátozások is érvényben vannak, amelyek limitálják az egyes helyszínekre beléptethető személyek számát. Ez a kettősség okozza azt, hogy ha valaki nem foglal előre programokat, biztosan le kell mondania róluk” – mondta Sajtos Gábor,utazási szakértő.

A tenerifei utazási szakértő úgy tapasztalja, hogy még augusztus-szeptemberre is lehet jó áron szálláshelyeket foglalni. Vannak viszont olyan programok, amik két-három héttel előre is betelnek, a legjobb autókölcsönző cégeknél pedig már augusztus végéig nem találni szabad járműveket.

“A világhírű nagy parkok nyitva vannak, a legtöbb programlehetőség elérhető, de most érdemes mindent előre lefoglalni” – tanácsolta Sajtos Gábor.

Milyen programok fogynak el gyorsan Tenerifén?

Az egyik legkelendőbb a Teide felvonó, ami eddig is gyorsan fogyott, de most legtöbbször már egy hétre előre elkel. Így ha valaki már a szigeten szeretné megvenni a jegyét és csak egy hétre érkezik, akkor valószínű, hogy nem kap időpontot. Szintén felkapott például az 5 órás delfin és bálnanézős hajó túra. Vannak olyan hajók, amelyeken már csak két hét múlvára lehet helyet foglalni, ha 5 órás túrán szeretne valaki megnézni a bálnákat.

“Hasonló jelenség figyelhető meg Tenerife világhírű vízividámparkjában, ami Tripadvisoron már 8 éve világelső, de a testvérparkjában is, ami a leghíresebb állatkertek közé tartozik Európában. Mindkettőben korlátozott a létszám és a megszokottól eltérően előre kell foglalni a napot, amikor meg szeretnéd látogatni a parkot” – nyilatkozta a tenerifei utazási szakértő.

Ezért nincs elég bérautó

Tenerifén nincs teljesen kiépített tömegközlekedési hálózat, ezért a turisták zöme bérelt autóval fedezi fel a szigetet. Sajtos Gáborék azonban azt tapasztalják, hogy a legjobb ár-érték arányú autóbérlők készletei sajnos elfogytak.

“A szigeteken a covid előtt nagyságrendileg 82 000 bérautó volt, ez mostanára körülbelül ez 25 000 darabra csökkent. Tervezik szép lassan a bővítést, de ez csak szépen fokozatosan fog visszaépülni, így azt javasolják a szakértők, hogy érdemes autót is már a szállásfoglalás után azonnal foglalni, akkor is, ha jóval később utazik csak a vendég. Ezzel megakadályozható, hogy útközben nagyon felmenjen a járművek ára, vagy az is, hogy ne kelljen rosszabb feltételekkel később kivenni az autót, már ha lesz honnan” – tette hozzá.

A szakértő hozzátette: a tenerifei nyaralás nem lehetetlen, sőt a hazaérkező nyaralók beszámolói szerint a vírushelyzet ellenére is kifejezetten kellemes. A mostani változások még élvezhetőbbé teszik a programokat és egyes helyszíneket, ugyanis a létszámkorlát miatt nincs tumultus. Így aki előre foglal, tartalmas és emlékezetes nyaralást tudhat magáénak. Ne felejtsük el, hogy bár Európa nagyrészén a szezon lassan véget ér, de Tenerife egy olyan egzotikus sziget az Európai Unión belül, ahol egész évben napozhatunk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum