2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF
 • Főoldal
 • »
 • Utazás
 • »
 • A fővárosban, Egerben és Gyulán szilveszterezik a legtöbb vendég

A fővárosban, Egerben és Gyulán szilveszterezik a legtöbb vendég

Útra kelünk elbúcsúztatni az óévet és köszönteni az új esztendőt. Az átlagos kosárérték 85 072 forint. A Szallas.hu magyarországi kínálatában már csak alig 4 százalék körüli a még elérhető szabad szálláshelyek aránya. Ezzel a 2019-es szilveszteri foglalási darabszámot 5 százalékkal haladják meg az idei foglalások.

 

Szilveszterkor is utazunk: Budapest, Eger és Gyula a legnépszerűbb úti célok. Mellettük még Szeged, Hajdúszoboszló, Siófok, Pécs, Hévíz, Sárvár és Győr szálláshelyeit kapkodták el legnagyobb számban országos bontásban. „A Szallas.hu magyarországi kínálatában már csak alig 4 százalék körüli a még elérhető szabad szálláshelyek aránya – mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. – Ezzel a 2019-es szilveszteri foglalási darabszámot 5 százalékkal haladják meg az idei foglalások.”

 

Régiós bontásban továbbra is Észak-Magyarország emelkedik ki. A térségben Eger, Miskolctapolca, Egerszalók, Miskolc és Szilvásvárad fogadja a legtöbb szilveszterezőt. Régiós szinten a szabad szálláshelyek száma december 30-án már csak alig 2 százalék.

 

 

Így mulat a magyar szilveszterkor

 

Az átlagos foglalási érték 85 072 forint országos viszonylatban, egy főnek egy éjszaka pedig átlagosan 9722 forintba kerül. Legtöbben 2 éjszakás pihenést választanak (42%), 3 éjszakára a foglalások 28 százaléka, 1 éjszakára pedig a foglalások 18 százaléka szól. A legdrágább szilveszteri foglalás közel 850 ezer forint értékű, egy 15 fős társaság tudhatja magáénak, akik 4 éjszakát fognak eltölteni egy győri hotelben.

 

Szállástípusok közül az apartmanok vezetnek, a foglalások 31 százalékát birtokolják. A vendégek 26 százaléka hotelben, 23 százalékuk vendégházban, 16 százalékuk panzióban, 4 százalékuk egyéb szállástípusban koccint majd az új év alkalmából. Hotel kategóriában idén is a 4 csillagos szállodák a legnépszerűbbek (46%), míg szorosan követik őket a 3 csillagos hotelek (43%).

 

Nem maradnak sztárfellépő nélkül azok, akik üdüléssel köszöntik az új esztendőt. Oszvald Marika, Vastag Csaba és az Irigy Hónaljmirigy is gondoskodnak majd a fokozott hangulatról. De lesznek táncbemutatók, gálavacsora és tűzijáték is.

 

 

A top 10 belföldi úti cél a foglalási darabszámok eloszlása szerint 2021 szilveszterén:

 1. Budapest
 2. Eger
 3. Gyula
 4. Szeged
 5. Hajdúszoboszló
 6. Siófok
 7. Pécs
 8. Hévíz
 9. Sárvár
 10. Győr

 

Foglalások eloszlása szállástípusok szerint 2021 szilveszterén:

 • apartman: 31%
 • hotel: 26%
 • vendégház: 23%
 • panzió: 16%
 • egyéb: 4%

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …