2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • WPC-ből terasz? Ezért érdemes az ilyen burkolatok mellett dönteni!

WPC-ből terasz? Ezért érdemes az ilyen burkolatok mellett dönteni!

Sokan hallottak már a WPC anyagról, ám mégsem merték kipróbálni, pedig valójában egyáltalán nincs mitől tartaniuk, sőt, ezek az anyagok sokkal strapabíróbbak, szemben a faanyagokkal. Persze nem írható le ennyivel a történet, ennél jóval több előnyt társíthatunk a WPC-hez. De pontosan mit nyújt nekünk ez az opció? 

A következő cikkben most arról lesz szó, hogyan képes a WPC helytállni kültéri környezetben. Tarts velünk te is!

Miért olyan praktikus burkolóanyag a WPC?

Azt mondják, a WPC minden pénzt megér, ami tényleg így van, hiszen ezen kerti burkolóanyagnak számos használati előnye van. A WPC burkolat kínálata igencsak nagy a piacon, s mindössze néhány kattintással elérhető a WPC Nagyker oldalán.

De mik a prioritások, amikor kültéri burkolóanyagot keresünk? Nyilván az, hogy időtálló megoldásokkal tehessük otthonosabbá a környezetünket. A hagyományos faburkolatok ezt nem annyira teszik lehetővé, mivel ezek egy idő után szálkásodnak, fakulnak, arról nem is beszélve, hogy a rovarok is ellephetik őket.

A fa-műanyag kompozit esetében ettől nem kell tartanunk, ugyanis megbirkózik a korrózió és a rothadás kihívásaival is, ami már piros pont a szemünkben.

Hogyan jellemezhető a WPC teraszburkolat?

A burkolat hosszú ideig megőrzi a színét, tehát jól állja az UV-sugárzást is. Ebből a szempontból nézve is kijelenthető, hogy sokkal tartósabb, mint a faanyag. Nem “esik szét” néhány hónap múlva, ettől nem kell tartanunk. A csúszásálló felület szintén egy nagy pozitív hozadéka, ezért akár a medence körül is alkalmazható.

Végül, de nem utolsósorban az esztétikus megjelenésről sem kell lemondanunk. A fatermékekkel ellentétben a WPC darabok kínálatában számos színárnyalat képviselteti magát. Választhatunk a világos, a sötét antracit, a kávé- és a csokibarna, a gesztenyebarna, a vörösfenyő, a natúr, valamint a fehér tölgy színek közül.

Mitől olyan különleges a minőségi WPC anyag?

Teraszburkolatok esetében is kiemelhető, hogy ezek a WPC rendszerek megerősített nút vastagsággal rendelkeznek, ami miatt nagy teherbíró képességű felületeket hozhatunk létre. Éppen ezért, az otthonokban, vendéglátó egységekben és szállodákban egyaránt jól hasznosítható a WPC.

Ezeket a felületeket egyszerű tisztítani, összerakni, illetve vágni is. Egyik folyamat sem igényel különösebb szaktudást. Arról nem is beszélve, hogy olyan környezetkímélő produktumokról van szó, amelyek egyedi gyártási technológiával, környezetbarát anyagok felhasználásával készülnek.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed a téma és végre elhatároztad magad, akkor érdemes elmerülni a modern kínálatban, mert néhány különlegesség is vár rád. Ráadásul a legtöbb forgalmazónál lehetőséged van arra is, hogy a kivitelezésben is segítséget kérj./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek