2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Új magyar siker: 3D-s hordozható LED projektor

Az új magyar fejlesztésnek köszönhetően felére csökkenhet a 3D-s LED projektorok ára

Az Optimal Optik Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Atomfizika, illetve Irányítástechnika és Informatika Tanszékével együtt kifejlesztett és bemutatott 3D-s LED projektora a piacon lévő megoldásoknál költség- és energiahatékonyabb, ráadásul a képminőséget illetően is sokkal jobb megjelenítést tesz lehetővé.
A nyolc üveglencséből álló objektívvel felszerelt 3D-s LED-es megvilágítású projektor újdonsága, hogy úgy képes 1024 x 768-as felbontású álló- vagy mozgóképes tartalmak háromdimenziós kivetítésére, hogy a megjelenített kép 50 fokos szögben valamennyi néző által láthatóvá válik, ráadásul ezt egy kisebb, lexikonméretű, hordozható kivitelben. A kivetített képet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Atomfizika Tanszéke által kifejlesztett speciális ernyő teszi élethűbbé, egyenletesebbé és élesebbé, magát a képalkotást tekintve pedig a cég által szabadalmaztatott polarizációs osztóprizmás megvilágító-rendszer biztosítja a jobb és a bal szem számára a képi információkat.

– „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy már sokadik kutatás-fejlesztési projektünk ér célegyenesbe azzal, hogy egy lényegében általunk a tervezőasztalon megálmodott eszközt váltunk valóra. Jelenleg több potenciális befektetővel tárgyalunk a terméket illetően, melynek kapcsán közös gondolkodás folyik arról, hogy milyen iparágak tudják a leginkább kihasználni a termék adta előnyöket.” – fogalmazott Dr. Domján László, az Optimal Optik Kft. ügyvezető igazgatója.
A K+F projekt 2010 áprilisában kezdődött, 2012. áprilisig tartott és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával valósult meg. A projekt három kutatóhely együttműködésével jött létre: az Optimal Optik Kft. végezte a leképző- és a megvilágító-rendszerrel kapcsolatos kutatásokat, a BME Atomfizika Tanszék fejlesztette a speciális ernyőt, míg a BME Irányítástechnika és Informatika Tanszéke foglalkozott a mikrokijelző vezérlésével.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek