2024. 02. 23. péntek

Alfréd
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
 • Főoldal
 • »
 • Technika
 • »
 • Tökéletes tetőtérvédelem hőtükrös párazáró fóliával

Tökéletes tetőtérvédelem hőtükrös párazáró fóliával

Az utóbbi néhány évtizedben divat lett a tetőtér beépítéses ház építése. Az is gyakori, hogy – ahogy bővül a család – tetőtér-beépítést készítenek a meglévő családi házra. 

Ezekben az esetekben jobban oda kell figyelni az építkezésnél a tökéletes szigetelési megoldásokra, hiszen a tetőtérben lakóhelyiségeket alakítunk ki.

Mi az a párazáró fólia?

A tetőfóliák alkalmazása a tetőtér nagyfokú védelmét teszi lehetővé. Kiválóan alkalmas erre a Káplár fatelepeken kapható párazáró fólia. A cég telephelyein és webáruházában megtalálható Isoflex Alu PZ alutükrös párafékező fólia 60 négyzetméteres, tekercses kiszerelésben érhető el.

A polietilén fóliát metalizált bevonattal látták el, ami által még hatékonyabbá vált. A tetőfóliákon kívül az építkezéshez szükséges faanyagok minden típusát megtalálhatod a Káplár fatelepeken. Könnyen megrendelheted a gyalult faanyagokat, fűrészárukat, OSB lapokat, rétegelt falemezeket, egyéb tetőfedő anyagokat, és az ezek beszereléséhez szükséges alkatrészeket is.

Miért hasznos a párazáró fólia?

 • A párazáró fóliával megakadályozhatod, hogy a tetőtérbe nedvesség kerüljön, ezáltal a tetőszerkezet védetté válik.
 • Sem az esőtől, sem a hótól nem ázhat át a szigetelés, ha párazáró fóliát alkalmazol.
 • A könnyűszerkezetes házak még inkább ki vannak téve az időjárási tényezőknek, ezért ezek esetében mindenképpen alkalmazni kell ezt a fóliatípust. A beépítésre kerülő anyagokat óvni kell a nedvességtől, különben penészedni kezdenek.
 • Tetőtérbeépítés esetén, ha gipszkartont építesz be, különösen vigyázni kell, hogy azt ne érje semmilyen nedvesség, hiszen hamar tönkremegy.
 • A hőtükrös párazáró fólia jó hőszigetelést biztosít, ugyanis a hősugarak 92 százalékát visszaveri. Ezáltal hatékonyabbá teszi a házad fűtési rendszerét, növeli a lakótérben a komfortérzetet. Nyáron pedig mérsékli a házad felmelegedését.
 • Képes leárnyékolni az emberi szervezetre nem túl kedvező hatású, elektromágneses sugárzások 30 százalékát.

Hol érdemes hőtükrös párazáró fóliát beépíteni?

Családi házak, lakóépületek és nyaralók tetőkonstrukciójánál  célszerű ezt a fóliatípust alkalmazni, hiszen minden évszakban élvezheted az előnyét. Télen melegebb lesz a lakóépület, nyáron pedig hűvösebb lesz tőle a lakásod. Gazdasági épületek építése során – ha a hőtükrös felülettel befelé építed be a fóliát – csökkenteni lehet a hőveszteséget.

Fóliasátrak és üvegházak hőterhelését is tudod vele csökkenteni, hiszen a növényeknek sem jó, ha nyáron túlzott forróság alakul ki az üvegházban. Éjszaka viszont nagy a hőveszteség, ami a fólia beépítésével mérsékelhető.

Nemcsak lakóházaknál alkalmazzák, hanem iskolák, óvodák, bölcsődék építése során is, mert a nagyobb termek, csoportszobák fűtését  hatékonyabbá tehetik vele. Nyáron viszont kevésbé melegszik fel az épület, így nem kell a gyerekeket a légkondicionáló kedvezőtlen hatásainak kitenni.

Ha tehát építkezés előtt állsz, és szeretnél több információt megtudni a párazáró fóliák szakszerű beépítésével kapcsolatban, fordulj a cég szakembereihez./X/

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…