2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Te tudsz szakszerűen bútort ápolni?

Te is azok közé az emberek közé tartozol, akik bútorvásárláskor lelkesen fogadkoznak, hogy biztosan megfelelő eszközökkel és szerekkel fogják majd ápolni és tisztán tartani az újonnan vásárolt bútordarabot? És nálad is csak az első sietősen lezavart takarításig tart a fogadalom? Ugye nem?

 

Mi hiszünk abban, hogy te azon üdítő kivételek közé tartozol, akik otthon elolvassák a releváns útmutatókat, és aszerint járnak el még akkor is, amikor idő szűkében vannak. Hogy könnyebb legyen a helyzet, elhoztuk neked a rozsdamentes acél tisztításának legfontosabb alapelveit a Prémium bútoráruház jóvoltából!

 

Minden bútornak add meg, ami jár neki!

 

A bútorgyártók és -forgalmazók nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos figyelembe venni a bútor anyagát, amikor arra kerül a sor, hogy tisztítsd.

 

Bármennyire hihetetlennek tűnik is, már akár egyetlen rosszul megválasztott eszközzel történő takarítás is végzetes károkat okozhat a bútorunkban.

 

Mivel a felhasználók a legritkább esetben vannak teljesen tisztában az anyaggal, az anyag tulajdonságaival, így nagyon nagy eséllyel nyúlnak úgy egy-egy bútordarabhoz, hogy annak bizony nem túl szép nyomai árulkodó tanúbizonyságként fognak állni: nemtörődöm módon esett neki a tulajdonosa a tisztításnak.

 

Ha nem szeretnéd, hogy ilyen bélyeggel kelljen élned a bútoraid között, akkor nincs mese, muszáj lesz tanulni és informálódni!

 

Mire figyelj a rozsdamentes acél bútoraid esetében?

 

Mivel egyre több bútor készül részben rozsdamentes acélból, ezért fontos, hogy tudd, miként ápolhatod megfelelően! Mutatjuk, hogy mire ügyelj!

 

  • Mielőtt elkezdenéd takarítani, az első lépés az legyen, hogy vízzel leöblíted róla a porszemeket. Ha ugyanis ezek ott maradnak a bútoron, akkor egészen biztosan meg fogják karcolni a felületet.
  • Vízzel átitatott tisztítószeres kendővel el tudod távolítani a kisebb szennyeződéseket, de használhatsz külön erre az anyagra kifejlesztett szivacsot, illetve annak is kizárólag a puha felét.
  • Mindig abban az irányban végezd a tisztítást, ahogy a csiszolás is van.
  • Bár maga az anyag hőálló, mégsem javasoljuk, hogy forró edényt tégy a rozsdamentes acél anyagra. Fő a békesség!
  • Vannak tiltólistás termékek: kaparó, drótkefe, acélgyapjú, súrolószerek, fényezők. Ezek közül egyik sem alkalmas a szakszerű tisztításra vagy ápolásra.

 

Ha eddig csak a tisztítás miatt nem mertél rozsdamentes acélból készült bútort venni, akkor most már simán megteheted a Prémium bútoráruház bárasztal és bárszék kínálatából!

 

A tartósság rajtad is múlik!

 

A fentiek után talán egyértelműnek tűnik, hogy bármit is írnak a termékekre a gyártóik a tartósságukat illetően, a végeredményhez bizony neked is sok közöd lesz!

 

Ha megfelelő módon kezeled a bútoraidat – legyen az fából, rozsdamentes acélból vagy épp üvegből – akkor a várható élettartamuk egyenesen arányosan növekszik a szakértő gondoskodásoddal. Ha viszont mostohán bánsz velük, sajnos sokkal kevesebb ideig fogják szolgálni a kényelmed.

 

Nálad a döntés! Gondoskodsz vagy elhanyagolsz?/X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek