2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Mi mindenre alkalmas egy dekopírfűrész?

A dekopírfűrészek elképesztően hasznosak lehetnek akkor, ha aprólékos munkákról, precíz vágásokról van szó. Legyen szó fáról, műanyagról vagy fémről, e szerszámoknak ez sem jelent akadályt. Vagyis ahol barkácsolás zajlik akár profi vagy hobbi szinten, ott helye van egy ilyen ívvágásra és harántvágásra is alkalmas szerkezetnek. Lássuk, mi mindent érdemes tudni ezzel kapcsolatban!

Mit érdemes tudni a dekopírfűrészekről?

Ezek a variálható fordulatszám állítással felszerelt szerkezetek nagyon finom vágásokra képesek. Ráadásul hála a tárgyasztalnak és a rászorítható villának, nagyon stalbil az anyagvezetés, vagyis nagyon nehéz vele hibázni megfelelő odafigyelés és beállítás esetén. A rúd alakú kialakítási forma különösen kényelmes, ráadásul munka közben remekül végig lehet követni felülről a komplett vágási felületi folyamatot is. Emellett pedig nagyon kényelmesen vezethetők. A kisebb típusok pedig könnyűek és nagyon kompakt méretűek, ami külön nagy előnyt jelenthet. Ráadásul az SDS segítségével a fűrészlapok kulcs nélkül, gyorsan és egyszerűen cserélhetők, ami szintén megkönnyíti a munkát. Emellett a fűrész átlátszó forgácskiszakadás elleni védelme gondoskodik a szemek védelméről. Ezt egybeépített LED-lámpa világítja meg, így a munkaterület jól átlátható és biztonságos, valamint egy praktikus fúvó funkció gondoskodik arról, hogy a vágásvonal mindig jól látható és forgácsmentes maradjon.
A teljesítmény kapcsán pedig fontos kiemelni azt, hogy e gépek esetében a fordulatszám állítókerékkel fokozatmentesen, az adott alapanyagokhoz optimálisan igazítva 0-tól 3.000 -ig állítható. A dekopír fűrésszel fában 80 mm-es, alumíniumban 12 mm-es, fém alapanyagokban 5 milliméteres maximális vágás mélységet érhető el. Vagyis gyakorlatilag nincs olyan dolog, amit ne lehetne pontosan beállítani egy ilyen szerkezet kapcsán az éppen aktuális munkafolyamathoz.

Mikor tesz jó szolgálatot egy dekopírfűrész?

Egy dekopírfűrész nagyon sok esetben lehet kifejezetten hasznos, hiszen ez nagyon sokoldalú szerkezetről beszélünk. Mivel rengetegféle fűrészlappal képes funkcionálni, a fa megmunkálására mellett akár alumínium, műanyag vagy épp vas vágására is tökéletesen alkalmas. Használható például laminált padló vagy parketta lefektetésénél, bútordarabok szabásánál, kertépítési feladatoknál, sőt, barkácsolás esetén akár még képkeretek megálmodása során is nagy haszna lehet. Tulajdonképpen minden olyan szituációban, ahol szükség van a precíz, pontos munkára és nem csak egyenes vágások nyomán szeretnénk mindezt elérni.

A fűrészlap kiválasztása

Hangsúlyozandó, hogy a megfelelő dekopírfűrészlap kiválasztása nagyon fontos a munka szempontjából. Ezek készülhetnek gyorsacélból, edzett acélból és bimetál kompozit fémből, fémek vágásához. Szempont emellett a fogak száma is, a vágás során legalább három, de inkább öt fognak minden esetben érintenie kell a megmunkált anyagot. Ugyanis csak így garantálható az igazán szép, precíz munka. Amikor pedig a szűk sarkokban való vágásokhoz keskenyebb pengére van szükség, sok esetben a vastagabb penge az optimális választás.

Vagyis összességében elmondható, hogy a dekopír fűrész nagyszerű és remek megoldás mindenféle fűrészelési feladatra, nem csak a műhelyben, de akár a garázsban vagy a szabadban is. A legjobb az egészben, hogy milliméter pontossággal el tudod végezni a munkát, ráadásul nem csak egyenesen, de ívesen tudsz vágni a segítségével. Ráadásul mivel a választék igen széles, így az egészen egyszerű, hobbi gépektől kezdve a porfesszionális dekopir fűrészekig minden megtalálható a Szerszámkell kínálatban./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ezek most a legnépszerűbb motorok
Japán márkák a top 3-ban A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé áré…

További cikkek