2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Regionális továbbképzőközpont jön létre a Semmelweis Egyetemen

Regionális továbbképzőközpont jön létre a Semmelweis Egyetemen

(MTI) – A magzati fejlődés rendellenességeinek vizsgálatát segítő, 30 millió forint értékű 5D ultrahangkészüléket telepít a Semmelweis Egyetem I-es számú szülészeti klinikájára a Samsung cég, ezzel megkezdi működését a Samsung Healthcare Továbbképző Központ a fővárosban – jelentették be az egyetem sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára ez alkalomból azt mondta, hogy az esemény  a magyar gazdaságdiplomácia megújulását jelképezi.
Hangsúlyozta, hogy a Samsung stratégiai partnere a magyar államnak és a koreai vállalatok nagy mértékben járulnak hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez.
A magyar gazdaságdiplomácia sikere, hogy a Samsung újabb és újabb fejlesztéseket tervez Magyarországon – mondta, hozzátéve: ezt jelzi, hogy a cég a Semmelweis Egyetemet választotta a világon egyedülálló technológia bevezetésére és a regionális képzőközpont kialakítására, vagyis mint egészségipari fellegvárra tekint Magyarországra.
Magyar Levente kifejezte reményét, hogy a koreai cég és az egyetem között további hosszú távú partneri együttműködés jön létre, amelyet elő kíván mozdítani a magyar gazdaságdiplomácia is.
Rigó János, a klinika vezetője arról szólt, hogy a Samsung Healthcare, vagyis a cég egészségügyi részlege és az egyetem együttműködése immár 8 évre tekint vissza, a cég segítségével rendszeresen rendeznek posztgraduális tanfolyamokat. Jövőre a nőgyógyászati képzésbe külön tantárgyként kívánják bevezetni a képalkotó diagnosztikát – mondta az igazgató.
Bérczi Viktor orvosprofesszor azt hangsúlyozta, hogy az ultrahang-diagnosztika az orvostudomány egyik alappillére, a magas szintű diagnosztika ma már elképzelhetetlen e nélkül.
Az 5D berendezés egy háromdimenziós, a GPS-helymeghatározó elvén működő ultrahang-berendezésből áll, ez kapcsolódik egy olyan monitorhoz, amelyen szintén három dimenzióban követhető az ultrahang által készített kép.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ezek most a legnépszerűbb motorok
Japán márkák a top 3-ban A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé áré…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…