2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Aktívan a munkáért!

VÉGET ÉRT AZ AKTÍVAN A MUNKÁÉRT! ELNEVEZÉSŰ PROJEKT: KÖZEL 15 EZREN VÉGEZTEK SIKERESEN

A Türr István Képző és Kutató Intézet egyik legfőbb küldetése a társadalmi felzárkózás elősegítése, valamint a mélyszegénység megszüntetése. Ennek érdekében indította útjára 2012-ben az Aktívan a Munkáért! projektet, amely a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzéseket és egyéb támogató szolgáltatásokat nyújtott országszerte. A program különböző képzéseit 14.900 fő végezte el sikeresen, amely az Új Széchenyi Terv keretén belül, Európai Uniós társfinanszírozással és a Szociális Alap támogatásával valósult meg.  

A záró rendezvényen ismertették a projekt országos és regionális eredményeit: a Miskolci Igazgatóság működési területén összesen 239 toborzó rendezvény keretében 6257 jelentkező kompetenciáinak felmérésére került sor. A résztvevők közül 1503 fő vett részt kompetenciafejlesztő képzésben. A tanfolyam leginkább a foglalkoztathatóság szempontjából alapkövetelménynek számító ismereteket biztosított a résztvevők számára (pl. kommunikációs készség növelése, önéletrajz írása valamint a munka világában való eligazodást segítő kompetenciák fejlesztése).
A képzésben résztvevők egy része ezt követően a helyi vállalkozói igények felmérése alapján különböző szakmákat betanító képzéseken vehetett részt, mint pl.: aranykalászos gazda, épületasztalos, kőműves, szobafestő, gyártósori összeszerelő, varrómunkás, szőlészeti munkás, hőszigetelő, szakács, házi betegápoló, idősgondozó stb. A projekt így nem csak szakmát adott a hallgatóknak, hanem lakóhelyükhöz közel valós gyakorlati lehetőséget is biztosított.
A Program utolsó évében 5-8 osztályos képzések is indultak azok számára, akik valamilyen oknál fogva a képzés indulásáig nem tudták befejezni az általános iskolát, és az aluliskolázottság nehezítette számukra az elhelyezkedést.
A képzéseken országosan 17500 fő vett részt, amelyből 14900-an sikeres vizsgát tettek. Az Aktívan a Munkáért! program ezáltal eredményesen járult hozzá az iskoláztatási színvonal emelkedéséhez, valamint közel 15 ezer ember számára adott esélyt, hogy ismét elhelyezkedjen a munka világában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…