2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Mire figyelj a színes falfestékek kiválasztásakor?

Ha fel szeretnéd dobni egy kicsit az otthonod atmoszféráját, akkor nem feltétlenül kell nagy átalakításokban gondolkodnod. Sok esetben elég egy kis változtatás is ahhoz, hogy a belső terek új színben tűnjenek fel. Erre pedig tökéletes megoldást jelent egy új falszín.

 

A falak átfestéséhez nem feltétlenül kell szakembert hívnod, ha van egy kis kézügyességed, akkor te magad is meg tudod csinálni. Csak néhány dologra kell odafigyelned, hogy pontosan azt a végeredményt kapd, amit elképzeltél. Például arra, hogy azt a falfestéket válaszd ki, ami bár más, mint az előző, mégis kellemes hatást érhetsz el vele.

 

Ha még nincs ötleted, hol nézelődj, akkor figyelmedbe ajánljuk a Bíborfesték Üzletház Héra Prémium, Platinum és Magnet színes falfesték kínálatát! Itt kizárólag márkás termékeket találsz, amikkel szép és tartós eredményt érhetsz el. Ha pedig kíváncsi vagy rá, hogy mire érdemes figyelned a festék kiválasztásakor, akkor olvass tovább! Ez az írásunk ugyanis erről szól.

 

Alaposan gondold át, hogy milyen legyen a falszín!

 

Bár a falszínt bármikor megváltoztathatod, a falfestés általában legalább 3-5 évre szól. Éppen ezért mindenképp légy alapos, amikor a megfelelő szín kiválasztására kerül sor!

 

A jelenlegi falszín miért nem tetszik már? Milyen árnyalattal tudnád elérni azt a hatást, amire vágysz? Milyen színek illenek a bútorokhoz? Ezekre a kérdésekre feltétlenül adj választ, mielőtt elköteleződsz valamelyik festék mellett.

 

Emellett az sem árt, ha utánaolvasol az élénk, illetve a visszafogottabb színek által közvetített energiának. Mindemellett pedig ne feledkezz meg a belső terek fényviszonyairól se! Mérd fel, hogy melyik helyiség világosabb, melyik sötétebb, ugyanis ez is befolyásolja, hogy melyik színek mutatnak jól a falakon.

 

Minőségi termékeket válassz, ha fontos a tartósság!

 

Bármelyik színre is esik végül a választásod minden esetben minőségi festékeket válassz, amik kellőképpen ellenállóak. Különösen akkor figyelj erre, amikor olyan helyiséget szeretnél átfesteni, ahol gyakran tartózkodik a család.

 

Tipikusan ilyen a gyerekszoba, a konyha és a nappali, de természetesen máshol is jól jön, ha a falra kerülő festék elég tartós. Érdemes olyan termékeket választani, amik magas dörzsálló képességgel rendelkeznek, és könnyedén lemoshatóak róluk a foltok, kéznyomok.

 

Az alapozó festékről se feledkezz meg!

 

Ahhoz, hogy tökéletes végeredményre tegyél szert szükség lesz egy alapozó réteg felvitelére is, amit a megfelelő festékkel tudsz elkészíteni. Lehetőleg olyan alapozó festéket válassz, ami a fedő festékhez hasonlóan előnyös tulajdonságokkal rendelkezik.

 

Talán azt gondoltad eddig, hogy a nagy változáshoz nagy átalakítás kell, a valóság azonban épp az ellenkezője. Néha elég, ha választasz egy új színt, amivel lefested a falakat. Hidd el, meg fogsz döbbenni, hogy mennyire más lesz a lakásod hangulata!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…