2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Mikor van szükség csatornatisztításra?

Amikor dugulást észlelünk a ház bármelyik helyiségében, nem mindig lehetünk biztosak abban, hogy mennyire súlyos is a helyzet. Azért, hogy könnyebb legyen megítélni, hogy milyen beavatkozásra lesz szüksége, a következő cikkben összegyűjtjük és levezetjük a dugulások súlyosságát és az elhárítási módszereket.

 

Milyen jelei vannak a vezetékek dugulásának?

 

Mikor a víz elkezd nehezebben lefolyni a lefolyókon, a víz pang, akkor általában érezzük, hogy ebből még komolyabb probléma is adódhat. Ilyenkor még természetesen nem kell azonnal vízvezeték-szerelő szakembert hívni, hanem érdemes az enyhébb vegyszeres megoldásokkal próbálkozni, hogy lokálisan kezeljük a problémát.

Persze megesik, hogy a jelek nem eléggé árulkodóak, és egyszer csak arra eszmélünk, hogy a víz a kádból, mosogatóból, mosdókagylóból vagy éppenséggel a WC-ből egyáltalán nem folyik le. Ebben az esetben már komolyabb problémával állunk szemben, így ajánlott hívni egy vízvezeték-szerelőt, aki meg tudja állapítani, hogy mennyire súlyos a helyzet, lokalizálja a problémát és tudja, hogy milyen mértékű beavatkozás szükséges ahhoz, hogy minden mehessen a megszokott kerékvágásban.

 

Azonnali megoldásra van szüksége? Gyanítja, hogy csőtörés lehet a vezetékeiben, vagy éppen egy sos duguláselhárításra van szüksége? Keresse fel az S.O.S. Vízszerelés szakemberét a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy biztos lehessen benne, hogy minden rendben van a vízvezetékeivel!

 

Milyen eszközöket vethetünk be házilag a duguláselhárításhoz?

 

Amennyiben a vegyszeres kezelés nem használ, ajánlott a csatornapumpával próbálkozni, de ez nagy valószínűséggel csak akkor vezet eredményre, ha a dugulás a felszín közelében van. Ha nem vagyunk ilyen szerencsések, akkor házilag is meg lehet próbálkozni a csőgörény használatával, de ez már az a pont, ahol erősen el kell gondolkozni egy vízvezeték-szerelő szakember bevonásán.

 

Milyen eszközei vannak egy vízvezeték-szerelőnek?

 

Amikor a fenti eszközök egyike sem éri el a kívánt hatást, a kihívott szakember a probléma súlyossága megállapítása után megeshet, hogy a csatornatisztító gép használatát fogja javasolni. Ez a szerkezet leginkább a fővezetékek tisztításához használatos, de bizonyos esetekben háztartási szinten is be szokták vetni. Működése során akár 200 bar nyomással is képes vízsugarat juttatni a rendszerbe, majd a hatékonysági fokát egy kamerás csatornavizsgálattal tudjuk ellenőrizni, így látható, hogy maradt-e még szennyeződés a csövekben, ami a későbbiek során újabb duguláshoz vezethet.

 

Fontos megemlíteni viszont, hogy ezt a gépet már kizárólag képesített szakember kezelheti, hiszen a kifejtett nyomás rosszul kezelve több kárt tehet, mint amennyi hasznot várunk tőle./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek