2022. 07. 1. péntek

Tihamér, Annamária
1 EUR 401 HUF
1 GBP 463 HUF

Mikor van szükség csatornatisztításra?

Amikor dugulást észlelünk a ház bármelyik helyiségében, nem mindig lehetünk biztosak abban, hogy mennyire súlyos is a helyzet. Azért, hogy könnyebb legyen megítélni, hogy milyen beavatkozásra lesz szüksége, a következő cikkben összegyűjtjük és levezetjük a dugulások súlyosságát és az elhárítási módszereket.

 

Milyen jelei vannak a vezetékek dugulásának?

 

Mikor a víz elkezd nehezebben lefolyni a lefolyókon, a víz pang, akkor általában érezzük, hogy ebből még komolyabb probléma is adódhat. Ilyenkor még természetesen nem kell azonnal vízvezeték-szerelő szakembert hívni, hanem érdemes az enyhébb vegyszeres megoldásokkal próbálkozni, hogy lokálisan kezeljük a problémát.

Persze megesik, hogy a jelek nem eléggé árulkodóak, és egyszer csak arra eszmélünk, hogy a víz a kádból, mosogatóból, mosdókagylóból vagy éppenséggel a WC-ből egyáltalán nem folyik le. Ebben az esetben már komolyabb problémával állunk szemben, így ajánlott hívni egy vízvezeték-szerelőt, aki meg tudja állapítani, hogy mennyire súlyos a helyzet, lokalizálja a problémát és tudja, hogy milyen mértékű beavatkozás szükséges ahhoz, hogy minden mehessen a megszokott kerékvágásban.

 

Azonnali megoldásra van szüksége? Gyanítja, hogy csőtörés lehet a vezetékeiben, vagy éppen egy sos duguláselhárításra van szüksége? Keresse fel az S.O.S. Vízszerelés szakemberét a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy biztos lehessen benne, hogy minden rendben van a vízvezetékeivel!

 

Milyen eszközöket vethetünk be házilag a duguláselhárításhoz?

 

Amennyiben a vegyszeres kezelés nem használ, ajánlott a csatornapumpával próbálkozni, de ez nagy valószínűséggel csak akkor vezet eredményre, ha a dugulás a felszín közelében van. Ha nem vagyunk ilyen szerencsések, akkor házilag is meg lehet próbálkozni a csőgörény használatával, de ez már az a pont, ahol erősen el kell gondolkozni egy vízvezeték-szerelő szakember bevonásán.

 

Milyen eszközei vannak egy vízvezeték-szerelőnek?

 

Amikor a fenti eszközök egyike sem éri el a kívánt hatást, a kihívott szakember a probléma súlyossága megállapítása után megeshet, hogy a csatornatisztító gép használatát fogja javasolni. Ez a szerkezet leginkább a fővezetékek tisztításához használatos, de bizonyos esetekben háztartási szinten is be szokták vetni. Működése során akár 200 bar nyomással is képes vízsugarat juttatni a rendszerbe, majd a hatékonysági fokát egy kamerás csatornavizsgálattal tudjuk ellenőrizni, így látható, hogy maradt-e még szennyeződés a csövekben, ami a későbbiek során újabb duguláshoz vezethet.

 

Fontos megemlíteni viszont, hogy ezt a gépet már kizárólag képesített szakember kezelheti, hiszen a kifejtett nyomás rosszul kezelve több kárt tehet, mint amennyi hasznot várunk tőle./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum