2022. 07. 5. kedd

Emese, Sarolta
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Webshopot indítanál? Segítünk, hogy melyik piacra érdemes betörni!

Webshopot indítanál? Segítünk, hogy melyik piacra érdemes betörni!

Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált az internetes kereskedelem, de 2020-ban még nagyobb lendületet kapott. Ahogy egyre kevésbé lett ciki a netről vásárolni, úgy egyre több a vásárló is, ezt a lehetőséget pedig érdemes kiaknázni. 

 

Egy webshop indítása előtti legfontosabb kérdés: mit érdemes eladni az interneten? Alapvetően arra kell törekedni, hogy legyen vásárlói igény, a vevők alig várják, hogy megrendelhessék a terméket, és kedvező legyen az árrés. De mit is jelent ez pontosan? Melyek a legnépszerűbb területek?

 

Minden, ami technológia

 

A műszaki és számítástechnikai termékek piacán folyamatos fejlődés figyelhető meg. Ez az a terület, ahol szinte havonta jönnek ki újdonságok, amelyek lázban tartják a vásárlókat, így az érdeklődés folyamatos.

 

A technológiai újításokhoz tartozik még az okosotthonok térnyerése, amelyek a kényelmet, biztonságot nyújtják a vásárlók számára. Jó hír, hogy ezekre a megoldásokra hatalmas az igény, ezt érdemes figyelembe venni egy webshop indításakor.

 

Ha már a lakásoknál tartunk, akkor nem szabad megfeledkezni a barkácseszközökről, illetve a lakásfelújításhoz szükséges eszközökről. Egyre többen szeretnék modernizálni, csinosítani otthonukat, amely valószínűleg a következő évekre nézve is fontos trend lesz. Emiatt jó ötlet lehet ezen a területen belevágni egy webshop indításába.

 

Napi fogyasztási cikkek

 

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy az internetről szerzik be a napi fogyasztási cikkeket, azaz például a tejet, a péksüteményt, a gyümölcsöket-zöldségeket, tejtermékeket, húsféléket, tisztálkodószereket. Ezeket a termékeket FMCG termékeknek nevezzük, azaz amelyekre a mindennapi élethez szükségünk van.

 

A piac előnye, hogy az árrés kedvező, illetve ezekre a termékekre egészen biztosan van és lesz igénye a vásárlóknak. A hátránya, hogy a készletezés extra figyelmet kíván a lejárati határidők miatt, de ezek nyilvántartása egy GrenT Médiánál készített webshop, illetve megfelelő háttérrendszer esetén nem jelenthet gondot.

 

Ide sorolhatóak még a saját márkás termékek, amelyek egy-egy áruházlánc speciális, saját termékei közé tartoznak. A saját márka felépítése nem egyszerű feladat, azonban hatalmas előnye, hogy nagyobb haszonnal lehet eladni ezeket, mint a nagy világmárkák termékeit.

 

Ami sosem megy ki a divatból: baba-mama termékek

 

A baba-mama termékek piaca kimeríthetetlen. Ennek oka, hogy a szülők szívesen költenek a gyerekekre, nem ritka, hogy néha túlzásba is esnek. Anyagi helyzettől függetlenül a várandósság, a gyermekszülés, a kisgyerekes élet rengeteg költséggel jár, hiszen a babáknak és az anyukáknak is temérdek mennyiségű dologra van szüksége.

 

Annak ellenére, hogy a piacon már sokan vannak, továbbra is vannak kiaknázatlan lehetőségek. A célcsoportok eltérőek, az árrés kedvező, az ellátási lánc pedig nem is lehetne stabilabb, hála az évtizedes múltnak. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Toborzónap
Miskolci Foglalkoztatási Paktum 2022.06.16. Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programja idén tizedik alkalommal rendezte meg toborzónapját a Tudomány …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum