2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Különböző anyagú konyhabútorok rendezése

A konyhafelújítás nem leányálom, a végeredmény viszont annál inkább! Ha úgy döntöttünk, itt az ideje egy kis változásnak, és a régi, megunt konyhabútort lecserélnénk, érdemes kipróbálni valami egészen újat. Nézzük, hogyan kezdjünk bele!

 

Megbízható és tartós faanyagok

 

A fából készült bútorok garantáltan soha nem mennek ki a divatból. A faanyag természetközelisége, gyönyörű, minden árnyalatban pompázó barna színe a legegyszerűbb berendezést is feldobja.

 

Éppen ezért a fából készült bútorok újra és újra visszaköszönnek otthonunk enteriőrjében. A megbízható és rendkívül tartós anyag jó befektetésnek számít, hiszen kiváló ellenálló képessége van.

 

Fontos azonban, hogy a fából készült bútorok némelyikének megfelelő anyagvédelemre van szüksége időnként, hogy tartósságát megőrizhesse. Emellett nem minden tisztítószer tesz jót az elemeknek, ezért érdemes erre is külön ügyelni.

 

Könnyed illeszkedés a környezetbe

 

Ha konyhabútor tervezése előtt állunk, és valamivel fel szeretnénk dobni az egyhangú helyiséget, próbáljuk kombinálni a különböző árnyalatokat!

 

Ezt úgy érdemes elképzelni, hogy a komplett konyhabútor bizonyos részei barna, más elemei pedig fehér laminált forgácslapokból állnak.

 

Ezzel egészen különleges hatást érhetünk el, ha egymáshoz illő árnyalatokat választunk. Ezzel a módszerrel remekül elkülöníthetjük például a kimondottan tárolásra használt elemeket, és a beépített konyhagépeknek otthont adó bútorokat.

 

Akár a teret is kiemelhetjük és megnagyíthatjuk, ha a nagyobb elemeket világos színben, a kisebbeket sötétben szerezzük be. Fontos, hogy minden esetben törekedjünk arra, hogy a konyhabútor jól illeszkedjen az otthon környezetébe.

 

Emellett az is számít, hogy legyen lehetőség a dekor elemek elhelyezésére, amely személyesebbé, otthonosabbá varázsolja az összhatást.

 

Valósítsd meg elképzelésed, és szerezz be gyönyörű konyhai elemeket a KonyhaMax.hu honlapjáról!

Hogyan érdemes tisztítani a konyhabútort?

 

A konyhában lévő bútorok anyagtól függően más-más tisztítást igényelnek. Egy márvány vagy egy tömörfa konyhaszigetet például teljesen más módszerekkel és tisztítószerekkel érdemes karbantartani.

 

A faanyagok esetében nagyon fontos, hogy minél kevesebb nedvesség érje őket. A fa ugyanis magába szívhatja a folyadékokat, amelytől felpúposodhat, berepedezhet a felület. Legrosszabb esetben penészedés is előfordulhat, amelytől nehéz megszabadulni, és számos kellemetlenséggel jár.

 

A fából készült konyhabútorokat érdemes egy nedves rongy segítségével áttörölni néhány naponta, és tisztítószert csak igazán makacs folt esetében ajánlatos használni. Ebben az esetben is kimondottan faanyagra való készítményt vásároljunk, amely nem tesz kárt a felületben.

 

Bármilyen konyháról is álmodsz, a KonyhaMax.hu oldalán garantáltan megtalálod az ízlésednek leginkább megfelelő elemeket! Szerezz be mindent egy helyen megbízható forrásból, és válaszd a lehető legjobb minőséget és egyediséget!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …