2022. 01. 28. péntek

Károly, Karola
1 EUR 358 HUF
1 GBP 430 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Kreatív, házi készítésű lámpatestek a gyerekszobába

Kreatív, házi készítésű lámpatestek a gyerekszobába

Úgy érezzük, hogy a gyerekszobában használt lámpatestek és fényviszonyok megértek már egy kis újításra? Akkor bátran teret engedhetünk a kreativitásunknak, és amolyan DIY (do it yourself) módon saját magunk is nekiláthatunk a kreatívkodásnak.

A cikkben rámutatunk, hogy pontosan melyik lámpatípusoknál tudunk gondolkodni a design átalakításában. Emellett pedig konkrét tippekkel is jövünk annak kapcsán, hogy pontosan milyen módon tudunk újdonsült fényeket varázsolni a gyerekszobába.

Ha a gyerekszoba lámpáiról van szó, nyugodtan vehetjük kreatívra a figurát

Amikor a gyerkőcökről beszélünk, a játék és a bolondozás nélkülözhetetlen kellék. Ennek megfelelően egy ideális gyerekszoba jókedvet, vidámságot és persze a legkisebbek által olyannyira kedvelt mesevilágot tükrözi.

Mi pedig egész könnyen feldobhatjuk a helyiség hangulatát, hogyha egy kicsit újragondoljuk a lámpatesteket design szempontból. Ezt az akciót tálalhatjuk spontán meglepetésként, de akár csinálhatunk belőle közös családi programot is.

Biztosan jó móka lesz, ahogy a család apraja és nagyja együtt fáradozik majd a különféle búrák kreatív pingálásán.

Milyen típusú lámpákat tudunk egy kicsit kidekorálni?

Gyakorlatilag valamennyi búrával ellátott fényforrás alkalmas lehet a céljainkhoz. Ezenkívül gondolkodhatunk még az Ufo lámpák újradekorálásában, emellett pedig a hasonlóan kompakt méretű, ugyanakkor egyszerű kivitelű mennyezeti vagy fali megoldások is megérhetnek egy reformot.

Mivel a gyerekszobában már csak biztonsági okokból sem a legértékesebb antik csillárokat szokás használni, ezért túlzottan nagyot nem fogunk kockáztatni egy kis kreatívkodással. Persze nem feltétlenül kell mindjárt a sok tízezres lámpákat átalakítani, kezdhetünk kisebb tételben is.

Használhatunk például földgömböt lámpabúraként, de ugyanúgy bevethetjük a muffinpapírokat, a poharakat vagy éppenséggel a műanyag evőeszközöket is. Ha nincs elég inspiráció, akkor körbenézhetünk az interneten, vagy kipróbálhatjuk a következő ötleteket.

Így készítsünk egyedi lámpatesteket a gyerekszobába

Hogyha Ufo lámpánk van a gyerekszobában, akkor festhetünk vagy rajzolhatunk rá. Sőt, ha foszforeszkálós festékkel dolgozunk, az lesz a legkirályabb, hiszen a lámpatest világítani fog a sötétben. Ez még jól is jöhet, hiszen a gyerkőcöket rendszerint megnyugtatja az enyhén világító éjszakai fény.

A foszforeszkáló festék mellett jó ötletnek bizonyulhat a búra átalakítása vagy újragondolása. A régi kötött, horgolt, csipkeanyagok, illetve a varrásból megmaradt anyagok segítségével elérhetjük azt a hatást, amivel a fényforrás csak lágy éjszakai fényt áraszt magából.

Így a közös munka eredményeként vadonatúj fényviszonyok uralkodhatnak esténként a gyerekszobában. Ez pedig büszkeséggel tölthet el mindenkit, aki a kreatív munkálatokban bármilyen szerepet vállalt./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Viszlát Telenor, üdv Yettel!
Március 1-től Yettel néven folytatja működését a Telenor Magyarország   A Telenor Magyarország Zrt 2022. március 1-től Yettel Magyarország …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum