2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Zöld-Hírek
  • »
  • Nyár = szúnyogok? Előzd meg a problémát, használj természetes szúnyogriasztót

Nyár = szúnyogok? Előzd meg a problémát, használj természetes szúnyogriasztót

Itt a nyár, itt a szúnyogszezon. A vérszívó élősködők nem csak bennünket idegesítenek, sajnos kis kedvenceink is ki vannak téve csípéseiknek. Estefelé, főként vízparti helyeken már megfigyelhetjük a fiatal szúnyogok csapatait, ahogyan áldozatukra várnak. Jelen időszakban még nagyon ritkán csípnek, azonban napok kérdése és vérre fognak éhezni, elrontva ezzel meghitt sétáinkat a naplementében.

Azonban nem szabad feladnod, ma már számos olyan természetesnek számító módszer létezik, amellyel megóvhatod magadat és kutyádat is a vérszívókkal szemben, anélkül, hogy különböző méreganyagokat kellene a bőrödre spriccelni.

Milyen természetes szereket használhatunk?

A természetes illóolajok nem csak hatásosak, de kíméletesek is rátok nézve, így bátran használhatod, amikor eljön az idő. A szúnyogok csípése kisállatok esetében nem csak kellemetlenséggel és viszketéssel járhat, hanem könnyedén szívférgességet is okozhat, amely már hazánkban is igen elterjedt betegségnek számít a kedvencek körében. Amennyiben szeretnéd elkerülni ezt a komoly betegséget, akkor mindenképpen fordulj állatorvoshoz kérj tanácsot tőle, valamint próbáld ki az alábbiakban leírt bevált módszereket egyaránt.

Számos természetes szúnyogriasztó szer létezik, amely nem csak kifejezetten hatásos, hanem költséghatékony is. Ilyenek azok az illóolajok, amelyeket extra támogatásként érdemes használni a meglévő, állatorvos által beadott készítmények mellett.

Leghatékonyabbak ugyan a belsőleges készítmények, de ezek kiegészítőjeként bátran használj természetes szúnyogriasztókat, annak érdekében, hogy a szúnyogok jelenlététől is megszabadítsd kutyádat. Mivel a kémiai szerekkel szemben – amelyek sok esetben méreganyagot tartalmaznak – sokkal hamarabb elillannak, ezért érdemes meghatározott időközönként, mondjuk kétóránként újra felvinni a készítményt. Természetes voltuknak hála, a környezetet sem károsítják.

Melyik illóolaj a leghatékonyabb?

A legismertebb szúnyogriasztó hatású illóolajok közé tartozik például a levendula, a fahéj, a fenyő, a rozmaring, a bazsalikom, a borsmenta, az édeskömény, a kakukkfű és a citromillatú eukaliptusz. Bármelyiket beszerezheted egy közeli drogériában, azonban minden esetben csak hígítva használd. Készíthetsz belőle házi sprayt, vagy alkalmazhatod párologtatóban vagy aromalámpában egyaránt.

Amennyiben szeretnéd megóvni kedvencedet a szúnyogok által terjesztett betegségektől, és megkímélni őket az állandó vakarózástól, akkor szerezz be minél hamarabb természetes alapanyagokat. Abban az esetben, ha további hasznos tippeket és tanácsokat szeretnél megtudni, amivel meghosszabbíthatod és élvezetesebbé teheted kedvenced életét, akkor keresd fel a Kutyabarát Magazin honlapját, ahol számos cikket és bejegyzést olvashatsz./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek