2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Ismerd meg te is a kutyakozmetika alapeszközeit!

Aki imádja a kutyáját, az tisztában van azzal, hogy a kis kedvenc ápolása alapvető feladat, amit mindig lelkiismeretesen meg kell oldani. Akár az otthoni, akár szalonban zajló kutyakozmetikáról van szó, a nyírógép olyan eszköz, ami mindenképpen előkerül.

A kutyakozmetika egyik alapeszköze: a nyírógép

A Kések Ollók Webáruházban a kutyakozmetikában használatos eszközök is megtalálhatóak a kínálatban. Jó hír ez azoknak, akik a kutyusok nyírásához professzionális eszközöket keresnek, hiszen így bármikor be tudják szerezni azokat. A Whal Vetiva Mini nyírógép kiválóan alkalmas arra, hogy mind a kutyának, mind a gazdájának megkönnyítse a mindennapjait.

Milyen jelentősége van a nyírásnak a kutyák életében?

A világon nagyon sokféle kutya él, és bár nagyon eltérő adottságokkal rendelkeznek – lehetnek kis és nagy termetűek, rövid és hosszú szőrűek –, legtöbbjük számára lényeges a nyírás. Ezt mi magunk is megtehetjük az otthonunkban, vagy akár profikra is bízhatjuk a feladatot.

A rövid szőrű kutyák bundáját jellemző módon kefélni szokták, viszont a hosszabb szőrrel rendelkező kutyákét nyírják. Ebben az esetben a rendszeresség elengedhetetlen. Miért ennyire lényeges a nyírás? Nos, ha túlzottan megnő a szőrzet az állaton, az kellemetlen a kutyának is és a gazdának is. Rendszeres nyírással azonban kiküszöbölhető, hogy a lakás padlója tele legyen kutyaszőrrel. Ráadásul higiéniai szempontból is elsődleges, hogy megszabadítsuk az állatokat a “felesleges” szőrzettől.

Kutyakozmetikát nyissak otthon?

A saját kutyád számára mindenképp érdemes elgondolkodnod ezen a megoldáson. Ahogy azt már fentebb olvashattad, mindenki másképp szereti megoldani a kutya kozmetikázását. Szerencsére az otthoni munkához számos speciális nyírógép lesz a segítségedre.

Mire érdemes figyelned? Nos, először is: nem árt az óvatosság és az előzetes ismeretszerzés. Nézz utána, hogy a kedvenced milyen szőrtípussal rendelkezik. Ha az úgynevezett “trimmelhető fajta kutyák” közé tartozik, akkor elegendő egy ritkítóolló és egy fésű. Ezekkel nagyon könnyen kihúzhatod az elhalt szálakat.

Nyírás esetén először ajánlott több szőrt meghagyni, mert azon még – ha valami félresiklana a folyamatban – egy szakember tud segíteni, a túl röviden azonban már nem. Célszerű a fej tövénél, a nyak vonalának kezdeténél elindítani a gépet, majd így végigtolni a farok tövéig.

Miért éppen a Whal Vetiva Mini nyírógépet válaszd?

A kérdésre a válasz roppant egyszerű: mert kiváló minőségű eszközzel végezhetsz profi munkát. A nagyobb nyírókhoz képest sokkal keskenyebb nyírófejjel van ellátva, így a nehezebben elérhető helyeken is egyszerűen használható. Gyors és könnyű vele fazonírozni, ideális a fej, a fül, a hajlatok, a tappancsok szőrzetének nyírásához. Mivel rendkívül halk működésű, így nem zavarja még az érzékeny fülű kutyusokat sem.

Akkumulátoros üzemmódban és hálózati kábellel is használható, egyetlen töltéssel akár 120 percig is működtethető. Használd te is bátran a kutyusod szőrének nyírására!/X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek