2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Így válasszunk fűnyíró ékszíjat!

Minden olyan szerszám vagy más eszköz, amelyben forgó, mozgó alkatrészek vannak, időnként igényel némi karbantartást, amelyet a kopott vagy meghibásodott alkatrészek cseréjével valósíthatunk meg.

 

 

 

 

 

 

Új ékszíj kell a fűnyíróba?

 

Az onlinecsapagybolt.hu fűnyíró szíj kínálatában mindegyik modellhez megtalálhatjuk a tökéletes darabot. Mivel minden olyan alkatrész, összetevő ki van téve a rongálódásnak, ami mozgásban van, ezért ezek szükségszerűen idővel cserére szorulnak. Szerencsére azzal, hogy újra lehet váltani ezeket, a gép továbbra is működőképes marad.

 

Ahogy minden olyan eszköz esetében, amelyen a gép működése alapul, az ékszíjaknál is fontos, hogy kizárólag jó minőségű darabra cseréljük le a régit. Minden fűnyíró traktor működésének alapvető feltétele, hogy az ékszíj rendben legyen, ezért ne sajnáljuk az utánajárást, hogy a megfelelő színvonalú terméket szerelhessük a traktorba, vagy vásároljunk az onlinecsapagybolt.hu választékából egyszerűen.

 

Hogyan találjuk meg a megfelelő darabot?

 

A kuplungszíjként is emlegetett ékszíjak esetében a minőség mellett a megfelelő méretnek is nagy szerepe van. A választható coll méretek: 3L, 4L, 5L, melyek közül a géphez megfelelő nagyság mellett kell elhatározni magunkat.

 

Az ékszíjakat nem helyettesíthetjük mással, mivel speciális kialakítással rendelkeznek. Ahhoz, hogy bírják a gyűrődést, meg vannak erősítve úgynevezett kevlár bevonat vagy kevlár erőhordozószál révén. Ez a tulajdonság teszi őket alkalmassá feladatuk ellátására, s ez garantálja a hosszú élettartamot is.

 

Emellett három különböző változat is elérhető, az alap, a normál és a prémium ékszíj. Ahogy az sejthető, ezek közül aszerint érdemes válogatni, hogy milyen teljesítményt várunk el a traktortól, illetve milyen gyakran használjuk.

 

Vásárlás után

 

Miután beszereltük az ékszíjat, akkor se felejtsük el azt, hogy a gépet a funkciójának megfelelően kell használni. Így mind az ékszíj, mind a fűnyíró sokáig jó állapotnak örvendenek majd. A fűnyíró traktor ugyan nagyon masszív, strapabíró szerkezet, mégsem alkalmas bármire. A magasra nőtt, már-már bozótszerű növényzet levágását más eszközökkel kell megvalósítani.

 

Hiszen hiába az erős traktor, ha egész egyszerűen nem erre a feladatra találták ki. Ahhoz, hogy a nagyra nőtt gazzal is megbírkózzon, nem elég az erő, hanem arra alkalmas kialakítással is rendelkeznie kell. A traktornak ehhez nem megfelelőek a kései, így elakadnak, ami az ékszíjra is hatással van. Hiszen ilyenkor nem képes a tárcsát megforgatni, ezért elcsúszik rajta, végül – ha tovább erőltetjük – nemcsak meg fog nyúlni, hanem túl is melegszik, aztán el is szakad.

 

Nyilvánvaló, hogy fűnyíró traktor tulajdonosként az a célunk, hogy a gépünk minél tovább működjön, hiszen így tudja csak megkönnyíteni számunkra a fűnyírás feladatát. Vigyázzunk hát rá, s kizárólag a neki való feladatok során használjuk./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…