2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Hogyan válasszunk motorolajat?

Mivel az autónk egy igen bonyolult használati tárgy, nagyon fontos odafigyelnünk rá. Legyen az a keréknyomás, az akkumulátor töltöttsége vagy a megfelelő motorolaj és annak szintje, minden apró tényező rengeteget számít.

A döntés alapja


Elsősorban érdemes a gyártók által előírt specifikációk követése. Ezek használatával elkerüljük a nem megfelelő motorolaj által okozott esetleges meghibásodásokat.

Ha ez alapján indulunk el, nagy baj nem érhet minket, azonban a hatalmas választékot ez még nem szűkíti le túlságosan. A márka, a típus továbbra sem egyértelmű, ráadásul előfordulhat, hogy magát a specifikációt sem tudjuk.

Engedje meg, hogy a továbbiakban segítsünk a megfelelő motorolaj utáni kutatásban!

Ha ötlete sincs


Abban az esetben, ha nem tudja, hogy milyen motorolajra van szüksége, és ötlete sincs, hogy ezt honnan tudhatja meg, csupán kövesse a következő lépéseket.

Minden autóhoz tartozik egy gépkönyv. Ennek végén találhatóak a kenőanyagokra vonatkozó utasítások. Az itt leírt specifikáció alapján pedig a következő szekcióban leírtak szerint tud eljárni.

Ha nincs gépkönyv, az OlajShop.hu webáruház akkor is tud segíteni. A honlap bal oldalán található „Milyen olaj kell az autómba?” sávra kattintva tájékozódhat.

Itt elegendő megadni egy autómárkát. Azonban mivel a gyári keresők nem csak egy olajat ajánlanak fel autótípusonként, előnyös lehet legalább 2-3 cégnél is rákeresni. Mi a Castrol, Eurol és Shell motorolaj-keresőjét ajánljuk leginkább.

Amennyiben ennek alapján sikerül választanunk, az alábbiak alapján könnyedén be is szerezhetjük a kívánt motorolajat.

Márka vagy típus keresése


Amennyiben konkrét márkát keres, az OlajShop.hu webáruházban könnyedén megtalálhatja, amit keres. Az oldal felső részén elhelyezett keresősávba elég elkezdeni beírni a keresett termék márkáját, és a találatok máris megjelennek.

Alternatív úton a bal oldali kategóriákon keresztül is elérhető a kínálat.

Előfordulhat, hogy ismeri a specifikációt, de a pontos motorolajtípust nem. Hasonló módon rákereshet a specifikációra, ami útmutatást ad, hogy mely termékek felelnek meg ennek.

Emellett a „Személyautó motorolaj” kategóriánk tartalmaz egy „Gépgyártói Jóváhagyás Szerint” menüpontot. Ennek alapján egyszerűen átlátható, hogy melyik olaj melyik specifikációnak felel meg.

Nehéz a döntés


Laikus szemmel így is nehéz lehet döntésre jutni. A fentebb említett műveletekkel leszűkíthetjük a potenciális termékeket, de így is több lehetőségről van szó.

Nem egyszerű eldönteni, hogy a gyakran minimális különbségekkel rendelkező olajok közül melyik jobb a számunkra. Nincs azonban messze a segítség.

Az OlajShop.hu webáruház munkatársai révén könnyebb lesz dűlőre jutnia.

Sőt, honlapon az ország legnagyobb kenőanyag kínálata mellett számos egyéb, az olajcseréhez és az általános autókarbantartáshoz szükséges eszközöket is megtalálja. Ilyen például a hatalmas olajszűrő kínálat./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek