2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Hogyan építsük fel az ipari konyhát?

Amennyiben Ön a közeljövőben szeretne belevágni egy vendéglátóipari vállalkozásba, mindenféleképpen részletesen meg kell terveznie az ipari konyha kialakítását. Mai cikkünkben ehhez igyekszünk néhány támpontot nyújtani. Ha érdekli, akkor mindenképpen tartson velünk!

 

Elengedhetetlen részletek

 

Mint egy jó diáknak, a konyha felújítása vagy új vállalkozás indítása előtt nekünk is el kell végeznünk a házi feladatot. Ez azt takarja, hogy fel kell készülnünk minden eshetőségre, és olyan tervet kell kidolgozni, amivel a lehető legkevesebb váratlan szituáció fog érni minket.

 

Természetesen nem lehet minden ilyesmit elkerülni, de legalább a lehetőséget meg kell adni hozzá, hogy minél inkább flottul menjenek a dolgok. Ehhez először is az irányelveket kell megismernünk, melyet egy nagykonyha létrehozásánál mindenképpen be kell tartani.

 

Ön is a lehető legjobb minőségű és teljesítményű berendezésekkel szeretné felszerelni a vállalkozását, igaz? Válogasson ehhez a Nagykonyhai.com Webáruház nagykonyhai gépek kínálatából, ahol biztosan megtalálja a tökéletes darabokat erre a célra.

 

A berendezéseken túl elengedhetetlen a megfelelő belsőépítészeti megoldások kidolgozása is, hiszen így fogjuk tudni biztosítani a zökkenőmentes működést. Egy ételkészítéssel foglalkozó nagykonyhán pedig főleg pörgősebb időkben nélkülözhetetlen az átlátható, gyors munka.

 

Tökéletes folyamatrendszer

 

A nagykonyha működése ott indul, hogy átvesszük a beszállítóktól az alapanyagokat. Már ennél a pontnál is elengedhetetlen a megfelelő logisztika, hogy minden a lehető leghamarabb a helyére kerüljön.

 

Természetesen a készletezést is megkönnyíti, ha rendben megy ez a folyamat, hiszen egyértelműen fogjuk látni, hogy miből mikor kell majd rendelnünk még. Ezután áthelyezhetjük a figyelmünket az előkészítésre szolgáló lokációkra.

 

Itt fog történni az a művelet, amikor a konyhai személyzet feldolgozza az alapanyagokat az ételekhez. Ennek a környezetnek is makulátlannak, illetve átláthatónak kell lennie. Ezenfelül az is fontos, hogy minden gyorsan és kényelmesen kézre álljon.

 

Hiszen nagyüzemben csak így lehet kellő sebességgel jó minőségű ételeket készíteni. Gondoljunk bele, hogy otthon is kényelmetlenül érezzük magunkat főzés közben, ha hirtelen nem találjuk meg azt, amire szükségünk van. Ahol pedig nagy mennyiségű ételeket kell előállítani, ott ez hatványozottan igaz./X/

 

Elengedhetetlen a jegyzetelés

 

Mielőtt a konyha berendezésére adjuk a fejünket, mindenképpen írjuk össze, hogy milyen ételek fognak szerepelni az étlapunkon! Ha ezek megvannak, és a kezünkben van a lista, akkor látni fogjuk, hogy milyen alapanyagok beszerzésére lesz majd szükség. Ehhez pedig könnyen hozzá fogjuk tudni igazítani majd a tároláshoz és az előkészítéshez szükséges berendezéseket is.

 

Ezután elkezdhetjük a helyiség kialakításának rendszeréhez. Elengedhetetlen a megfelelő tárolás, a nagykonyhai gépek megléte, az átvétel és a tisztítás biztosítása. Így olyan módon alakíthatjuk ki a logisztikát, hogy ezek logikusan és rendezetten működjenek a vendéglátó egységünkben.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek