2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Mióta divat a póló?

A póló a legismertebb, leghétköznapibb ruhadarab, melyet hordunk. Nem is gondolnánk, hogy valójában csak az 1960-as években terjedt el a viselete, tehát mindössze 60 éve. Persze azóta sok változáson ment keresztül a hagyományos fehér T-shirt… Lássuk, mit kell tudni a pólóról!

 

 

 

 

 

A fehér póló

 

A póló őse, a tunika már az ókori Rómában jelen volt, azonban a most ismert póló csak az 1930-as években jelent meg. Akkor még az amerikai katonák alsóruházatként hordták, de nyáron, a nagy melegben sokszor levetették a felette lévő inget. Innen indult tehát hódító útjára a póló, melyből ma már mindenféle színű, fazonú kapható: a polokozpont.hu pólói a bizonyítékok erre!

 

Napjainkban már az egyszerű, fehér pólót a legritkább esetben választjuk, jobban kedveljük a mintás, feliratos termékeket. Itt, a polokozpont.hu-nál egyedi mintákat, logókat, emblémákat is kérhetünk a kiválasztott felsőkre, a rövid és hosszú ujjúakra is.

 

A sima fehér pólót inkább sportoláshoz szoktuk választani, hétköznapokon a színes, mintával ellátott fazonok mellett döntünk.

 

A feliratos pólók

 

A pólóviselés divatja James Dean nevéhez fűződik: ő volt az, aki filmjeiben kék farmerban és fehér, testhez álló pólóban szerepelt. Ettől kezdve kezdték el hordani a férfiak, majd később a nők is ezt az egyszerű és praktikus ruhadarabot. A híres színész 1955-ban bemutatott filmje, a Haragban a világgal nagy siker lett, hatására pedig a póló a lázadó ifjúság jelképévé vált.

 

A feliratozás sem sokáig váratott magára. A pólótörténelem alapján elmondható, hogy az első feliratos pólók politikai célzattal készültek: Kennedy hívei az 1960-as években már ezekkel kampányoltak. Később egyre többen fejezték ki tetszésüket vagy nemtetszésüket egy-egy ügy kapcsán úgy, hogy egyedi feliratos pólót viseltek.

 

Az együttesek közül a Rolling Stones volt nagy hatással a pólópiacra: ikonikus logójuk, a szájból kinyújtott nyelv több ezer pólón jelent meg, a rajongók a mai napig imádják.

 

Emblémáztatás pólóra

 

Valójában ma már bárki készíttethet egyéni pólót – akár saját magának a hétköznapokra, akár ismerőseinek ajándékba. A póló kitűnő promóciós eszköz is, hiszen nagy felülete van, ahol szöveget, logót is el lehet helyezni. Nem csoda, hogy a legtöbb cég él is ezzel a lehetőséggel: akár promóciós termékként, akár csapatösszetartás céljából, de készíttet feliratozott pólót.

 

Erre többféle megoldás is van. A leggyakoribb a szitanyomás, mely nagy számú termék esetén is jól alkalmazható. Ha sík felületre kell felvinni a festéket, akkor ez a tökéletes választás.

 

A direkt nyomás kisebb mennyiségek, bonyolultabb, színátmenetes grafikák elkészítésekor előnyös.

 

A szublimációs nyomtatás egy népszerű digitális emblémázási technika fényképminőséggel. A mintákat speciális tintával transzferpapírra nyomtatják, majd a termék felületére vasalják, de csak világos színű pólóknál alkalmazható.

 

Ha feliratozott, emblémázott pólót rendelünk, biztosak lehetünk benne, hogy a Pólóközpont szakemberei a legjobb minőségben fogják azt előállítani. Érdemes élni a lehetőséggel!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek