2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Hatékony módszerekkel a magasban történő karbantartási munkálatok során

Hatékony módszerekkel a magasban történő karbantartási munkálatok során

Időről időre sok háztartásban visszatérő ügymenet a ház vagy épületek karbantartási munkálatai, de más egyéb épületek, középületek esetében is szükséges bizonyos karbantartási munkák elvégzése.

 

 

 

Ezekhez a magasban történő munkákhoz nem egyszerű a biztonságos de egyben költséghatékony munkavégzési terület biztosítása. Lássuk, milyen lehetőségek adottak ahhoz, hogy a magasban elvégzendő munka egyszerű és biztonságos legyen!

 

Az alpinizmus, a munkaállvány és a kosaras emelőautó által kínált magasban történő munkavégzési lehetőség

 

Az ipari alpin technikával sok fajta munka elvégezhető abban az esetben, ha egy vagy több ember egymástól függetlenül végzett munkájával megoldható az adott feladat. Vannak azonban olyan munkák, amikor ez nem kivitelezhető. Vagy azért, mert biztonsági szempontból nem oldható meg tökéletesen a szakemberek tevékenységének balesetmentes biztosítása a köteles felfüggesztés által, vagy azért, mert az adott feladat során több ember együttes munkavégzésére van szükség, ami a kötelek által biztosított munkavégzéssel nem megoldható.

 

Érdemes megfontolni az épületek és a nagy méretű szerkezetek magasban történő karbantartási munkálatai esetében a munkaállvány felszerelésének lehetőségét is. Ezt a módszert abban az esetben érdemes választani, ha a munkavégzés volumene, illetve maga a karbantartási munkálat felülete nagyobb kiterjedésű. Ugyanakkor érdemes tudni, hogy a munkaállvány felállítása időben is hosszabb, illetve a megbízó pénztárcáját sem kíméli. Ezt tényleg indokolt esetben érdemes alkalmazni.

 

Akkor, ha nem nagy kiterjedésű és felületű a munkavégzési hely, illetve ha a pénztárcát is kímélni szeretné a tulajdonos, érdemes elgondolkodni azon, hogy a magasban történő munkálatokhoz a Liftrent Hungáriától is bérbe vehető kosaras emelőautó segítségével biztosítja a szakemberek számára a tevékenységhez szükséges feltételeket. Az autóhoz rögzített, így gyorsan és könnyen áthelyezhető kosár több típusú munka esetében megoldást jelent.

 

Miért előnyös a teherautó alvázára épített kosaras személyemelő?

 

Az épített állvánnyal szemben – a költséghatékonyságon túl – a kosaras autó a terepviszonyok függvényében bárhova áthelyezhető. Az adott épület karbantartási munkálatai során ott biztosítható a magasban történő munkavégzés, ahol éppen szükség van rá. A helyszínváltoztatást rendkívül egyszerűen és gyorsan meg lehet tenni bármikor. Nem véletlen, hogy egyes múzeumok, mint például az AEROPARK múzeum is rendkívül gyakran alkalmazza a kosaras emelőautókat.

 

A kosaras autók további előnye még a flexibilitás mellett, hogy 200 kilogramm teherbírású kosarak 2 fő jelenlétét tudják biztosítani a munkavégzéshez, így a dolgozók egymás munkáját segítve párhuzamosan is el tudják látni a felmerülő feladatokat. Szintén segíti a munkavégzést, hogy a kosárban 220V-os csatlakozó biztosítja az elektromos szerszámgépek kényelmes használatát.

 

Amennyiben hasonló nagyobb volumenű munka elvégzésében érintett valaki, érdemes a kosaras emelőautók bérbevételének kényelmét is számba venni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…