2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Közélet
  • »
  • Marc Dillard ideiglenes amerikai ügyvivő látogatást tett a Zsolnay Negyedben

Marc Dillard ideiglenes amerikai ügyvivő látogatást tett a Zsolnay Negyedben

Pécsre érkezett szerdán Marc Dillard, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. A Zsolnay Kulturális Negyedben található American Cornerben találkozott a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetőjével, Bleszity Péterrel és Bánkuti Péter operatív igazgatóval. Az országok közötti kulturális kapcsolatépítés lehetőségeinek áttekintése mellett elárulta azt is, hogy van otthon Zsolnay-porcelánja.  

 

Mi a pécsi látogatásának célja?

Két éve vagyok Magyarországon, de még nem volt alkalmam Pécsre látogatni. Nagyon szerettem volna már korábban jönni, de ezt megnehezítette a pandémia. Érdekelt az American Corner, a kulturális együttműködés keretében zajló programok, valamint szerettem volna többet megtudni Pécsről és a történelméről.

 

Volt már alkalma felfedezni a várost?

Még nem, épp csak most érkeztem. Az American Corner után megnézem a Zsolnay Kulturális Negyedet, aztán pedig a polgármesterrel ebédelek.

 

Ide tartva már láthatott Zsolnay épületkerámiákat, kültéri szobrokat. Mi a benyomása róla?

Már az Egyesült Államokban is hallottam a Zsolnay kerámiáról és művészetről, amikor a magyar kultúráról tanultam. Nagyon megkapó volt a számomra, ezért meg akartam nézni a helyet, ahol mindez készül. Emellett gyakran látok Zsolnay-csempéket Budapesten az egyik épületen, nem messze a nagykövetségtől, és nekem is van otthon Zsolnay-porcelánom.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…