2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Ezért érdemes wifis IP kamerarendszert telepíteni

Számos esetben jelent kiváló megoldást egy wifis IP kamerarendszer telepítése. Saját otthonunk védelme mellett a nyaralónkat, az irodánkat, a telephelyünket, zártkertünket, bármi egyebet is felügyelhetünk vele. Ráadásul a telepítése pofonegyszerű! Lássuk mi szól még mellette!

Először is: mi az a wifis IP kamerarendszer?

Ha egy Fisotech wifis IP kamerarendszert vásárolunk, akkor az mindent tartalmazni fog, amire csak szükségünk lesz. A fő egységek mellett még a rögzítőcsavarokat is megkapjuk. Igazából már csak egy csavarhúzóra lesz szükségünk, és már telepíthetjük is!

Ez egy olyan digitális kamerákból álló hálózat, mely internetprotokollt (IP) használva, vezeték nélküli Wifi kapcsolaton keresztül továbbítja az adatokat, azaz nem használ ehhez analóg (jellemzően koaxiális) kábeleket.

Hogy ez a technológia működőképes legyen, sokkal kevesebb dologra van szükségünk, mint egy analóg típus esetén. Ennek az okát az előbb már taglaltuk: nincsenek vezetékek, melyek továbbítanák a jelet, ugyanis egyszerűen, titkosítottan továbbításra kerülnek wifi hálózaton keresztül. Több ilyen kamera egy központi egységgel van összekötve, ez adja magát a rendszert.

A rendszer része egy központi egység, ami a kamerák felvételeit rögzíti. Ezek egymással egy titkosított wifi hálózaton keresztül kommunikálnak, így a felvételeink biztonságban lesznek.

Egy wifis IP kamerarendszer telepítése

Az analóg típushoz képest hatalmas könnyebbség, hogy itt nincs szó koaxiális kábelekről, melyek továbbítanák a képet, így ezek telepítésére sem kell sort keríteni. Ez jelentősen megkönnyíti, és persze felgyorsítja a telepítés folyamatát.

Mindössze néhány csavarra, (mely a csomag részét képezi) valamint egy csavarhúzóra lesz szükségünk, és már telepíthetjük is a kamerarendszert. Amint fent van, biztonságban lesz a házunk, az előtte parkoló autónk, figyelhetjük vele a kertkaput, de még akár a nappaliban játszó gyermekeinket is.

Arra azonban ügyeljünk, hogy semmi se legyen útba, ne legyen kitakarva a látótér. Faágak, bokrok, lépcsőkorlátok semmiképp se legyenek a képben! Gondot okozhatnak még a visszaverődő fények is, melyek elvakíthatják a kamerákat. Épp ezért győződjünk meg róla, hogy egy csillárról, egy tükörről nem fog-e épp oda érkezni nagy mennyiségű fény.

Bárhonnan és bármikor elérhető felvételek

Az internethez csatlakozó központi wifis egységnek köszönhetően lehetőségünk van arra, hoy bárhol és bármikor megnézhessük a kamerák képeit. Ehhez mindössze egy számítógépre telepített szoftverre, vagy egy mobiltelefonos applikációra van szükségünk. Ezek segítségével a nap 24 órájában nyomonkövethetjük a történéseket.

További kiváló funkciók

Mozgás-, hang- és hőérzékelővel is fel vannak szerelve a wifis IP kamerák. Így mozgásra, hangra vagy hőmérséklet változásra is képesek reagálni, értesítést küldeni az okostelefonunkra. Emellett a legtöbb ilyen eszköz még éjjellátásra is képes.

A fent említett számos nagyszerű tulajdonsága teszi ezeket az eszközöket ennyire kedveltté./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek