2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Ezekre figyeljen, ha betonszegezőt keres

A szerszámáruházakban és a webshopokban számos betonszegező van. A nagy teljesítményű gépek precízen használhatók beton, acél, kőzetipari és építőanyag szegezéshez is. A profi eszközök, miközben a tempós munkavégzést lehetővé teszik, magas biztonsági szintet képviselnek.

Különböző márkák különféle modelljei sorakoznak a fizikai és virtuális polcokon. Vajon melyik az ideális betonszegező? Mire érdemes odafigyelni egy konkrét típus kiválasztása előtt? Ezekről lesz szó a következőkben!

A betonszegező fő funkciói

Először is fel kell tenni a kérdést, hogy milyen anyagba szeretnénk szögezni? Vannak olyan gépek, amelyekkel nem csak betonba, hanem akár acélba és egyéb kőzetipari építőanyagba is lehet szögelni. Ezt az információt fizikai boltban a csomagoláson, míg netes áruházak esetén, mint a szerszámokat árusító Karapin weboldalán a termékek adatlapján lehet megtalálni.

Érdemes megnézni, hogy milyen energiaforrással van felvértezve az adott eszköz. A Li-Ion akkumulátorok tartósak, egy 18V-os XR Li-Ion aksiban aligha lehet csalódni.

A Karapinnál kapható modern betonszegezőkön a teljesítmény szintje is állítható kézileg, az egyes fokozatok segítségével optimalizálni lehet a szögbelövő működését. Ha van több üzemmód, akkor arra is van lehetőség, hogy a pontos elhelyezést tartsuk fókuszban, vagy éljünk a sorozat üzemmód gyorsaságának előnyével.

Milyen üzemű legyen?

A mechanikus betonszegező előnye a gázüzemeltetésűvel szemben, hogy teljesítménye kiegyensúlyozottabb akkor is, ha a hőmérsékleti értékek szélsőségesek. Ez igazán kapóra jön manapság, amikor néhány nap leforgása alatt akár 10-20 fokos hőmérsékleti különbségek lehetnek.

Még egy plusz pontot jelent a mechanikus eszközök mellett az, hogy a tisztításuk egyszerűbb, csakúgy, mint a szervizelésük.

Kényelmi funkciók

A jobb láthatóságról a keskeny csatlakozás tud gondoskodni, ez teszi lehetővé a pontos szögcserét is. Egyes modelleken a tárhely 15 fokban eldöntve található, a szalaghorog pedig forgatható. A szerszám nélküli hibaelhárítás előnyeit nem is kell ecsetelni.

A vezeték nélküli kialakítású betonszegezők rugalmasabb, helyhez nem kötött munkavégzést kínálnak. Az akkumulátoros kivitel előnye a gázossal szemben, hogy nem kell hozzá gázparton és sűrített levegő sem, csak egy 18V-os vagy 54V-os akkumulátor.

 

Milyen márkájú gépet érdemes vásárolni?

A betonnal kapcsolatos munkák esetében sokaknak rögtön a MAX termékei ugranak be – nem véletlenül. Ez a gyártó magas minőséget képvisel, minden terméke időtálló, nincs ez másként a betonszegezőkkel sem.

A MAX alternatívájaként szóba jöhetnek az Erewin és a DeWalt termékei is, amik ugyancsak jó választásnak bizonyulhatnak./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …