2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Ezek a lámpák vészhelyzetben sem mondanak csődöt

Vannak olyan munkakörök, ahol az átlag felhasználók számára kialakított lámpák nem elégségesek. Veszélyes környezetben akár robbanás is bekövetkezhet, szóval egyáltalán nem mindegy, hogy milyen világítótest van a kockázatos terepen dolgozóknál.

A robbanásbiztos lámpa előnyei

A Scorpio webáruháznál elérhető robbanásbiztos lámpák szemre abban különböznek a hagyományos társaiktól, hogy van egy vastag keretük, ami kifejezetten erős anyagból készül. A strapabíró lencséknek hála bírják az igénybevételt, és nem keletkezik rajtuk repedés.

A szigetelésnek hála ki tudják védeni a szikrákat, továbbá a gyúlékony és robbanásveszélyes gázokat. Ez fontos szempont a munkások biztonságának tekintetében. Érdemes tehát robbanásbiztos lámpákat használni bárhol, ahol veszélyes gázok lehetnek jelen vagy szivárgás léphet fel.

Ha a körülmények mostohák

Amennyiben nem ideálisak a körülmények, akkor kiemelt jelentősége van annak, hogy milyen munkaeszközökkel dolgozunk. Az, hogy jól lássa az ember, amit csinál, magától értetődően hangsúlyos dolog, és amint arra már kitértünk, az sem mindegy, hogy mivel világítjuk meg a munkaterületet.

Az ATEX lámpái között rengeteg olyan kézi lámpa van, ami robbanásbiztos, és a kevésbé ideális helyzetekben is megállják a helyüket. Egyes esetekben a csőlámpák jelenthetnek megoldást, de vannak függőlámpák és más kézilámpák is. Egy dolog közös bennük: magas minőséget képviselnek és rendkívül megbízhatóak.

Milyen kivitelű biztonsági lámpák léteznek?

Amennyiben úgy hozza a helyzet, akár övre is lehet akasztani egyes ATEX modelleket, de kézben is könnyen lehet hordani őket. Ha a munkavégzés során jó, ha az ember mindkét keze szabad, akkor érdemes fejlámpát választani. Jó szolgálatot tehet egy állítható fókuszú robbanásbiztos lámpa is.

Érdemes mindenképpen hosszú üzemidejű lámpát választani, léteznek elemes és akkumulátoros kivitelek egyaránt. Az elemes változatok között létezik olyan, amelyik újratölthető.

Speciális helyzetekre speciális eszközök

A robbanásveszély elkerülése csupán egy terület a veszélyes szituációk közül. Adott esetben megeshet, hogy víz alatti világításra van szükség, szerencsére vannak már kifejezetten megbízható, víz alatti világításra alkalmas eszközök.

Speciális esetekben nagy teljesítményű munkalámpát is érdemes lehet bevetni vagy egy nagy méretű reflektort. Létezik olyan munkalámpa, amelyik akár 30 méteres fénysugárt is létre tud hozni, mindezt úgy, hogy nem nagy az energiaigénye. Ha sokoldalú pozicionálásra van szükség, akkor megfontolandó olyat választani, amihez állvány is tartozik.

Lámpavásárlás esetén érdemes figyelembe venni a fényerőn, az eszköz méretein és a kialakításon túl azt is, hogy hogyan lehet szállítani, mennyire ellenálló a különféle behatásoknak, legyen szó ütésről vagy akár vízről. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ezek most a legnépszerűbb motorok
Japán márkák a top 3-ban A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé áré…

További cikkek