2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

Az ajtóbehúzók alaptulajdonságai és típusai

Az ajtóbehúzó, vagy más néven ajtócsukó egy olyan berendezés, amely mechanikus szerkezetének segítségével az ajtót a kinyílás után automatikusan képes bezárni. Az ajtóbehúzók használata egyre több helyen kerül alkalmazásra, hiszen számos biztonsági és egyéb előnnyel jár a felszerelésük. A következő írásban az ajtóhúzók általános jellemzői és előnyei válnak megismerhetővé, hogy könnyebben születhessen döntés a használatának szükségességével kapcsolatban.

Az ajtóbehúzó előnyei

Az ajtóbehúzókat elsősorban a megfelelő biztonsági körülmények megteremtésének érdekében alkalmazzák a cégek. A mozgásérzékelők mellé érdemes ajtóbehúzót is beszerezni a biztonsági szint növelése érdekében. Mivel az ajtó a kinyílása után rövid időn belül bezáródik, ezért jelentősen csökken az illetéktelen behatolások esélye.

Az ajtó nyitása és zárása közötti rövid időintervallum miatt a jogosan belépő fél azonnal észrevenné, ha valaki megpróbálna beosonni mögötte. Az energiamegtakarítás szintén fontos tényező, mivel a gyors záródások miatt az adott helyiség képes megtartani a kívánt hőmérsékletet. Így nem szükséges a fűtési vagy hűtési rendszer folyamatos korrigálása, amely által jelentős mennyiségű anyagi költség spórolható meg.

Végül fontos megemlíteni az ajtóbehúzók által biztosított kényelmi szempontok nyújtotta előnyöket. A személyzet mozgása egyszerűbbé és gyorsabbá válik az adott területen belül, mivel nem szükséges maguk után behúzni az ajtókat. Apróságnak tűnhet, de sokak számára irritáló lehet a folyamatos ajtózárás, főleg egy stresszesebb munkanap folyamán.   

Hol használható ajtóbehúzó?

Az ajtóbehúzók használata számtalan különböző intézményben előfordul. A legtöbb eseten ipari területeken, kórházakban és lépcsőházakban kerül alkalmazásra az ajtóbehúzó mechanika. Mivel a behúzás sebessége és ideje teljes mértékben testreszabható tulajdonságok, így minden területen lehetőség nyílik az optimális beállítás elvégzésére.

Az ajtóbehúzók legjellemzőbb típusai

A Defloc webáruházban az ajtóbehúzók között számos különböző típus megtalálható. Léteznek falra szerelhető ajtóbehúzók és rejtett ajtóbehúzók egyaránt, de elérhetők a padló ajtócsukók is. A mechanizmusok között léteznek csúszósínes és kétszárnyú ajtókhoz használandó kivitelezések. A kiegészítő funkciókat tekintve szintén széles körű a termékpaletta az ajtóbehúzók rendszerében.

A leggyakrabban keresett kiegészítők a mechanikus kitámasztást, az elektromechanikus funkciókat és a késleltetett csukás folyamatát képesek ellátni. Fontos megemlíteni a kiegészítők terén még az úgynevezett kicsapódásgátló elemeket, amelyek megakadályozzák az ajtó gyors mozgását és csökkentik a balesetek valószínűségét./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum