2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • A Miskolci Egyetem és a Joyson Safety Systems Hungary Kft. megújította stratégiai együttműködési megállapodását

A Miskolci Egyetem és a Joyson Safety Systems Hungary Kft. megújította stratégiai együttműködési megállapodását

2019. szeptember 11-én Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és Prof. Dr. Deák Csaba az egyetem kancellára együttműködési megállapodást írtak alá a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetőjével, Kersten Bachmann-nal.

A stratégiai megállapodás valójában egy már meglévő együttműködés és partnerség megújítása, hiszen a cég már évek óta duális képzési partnere a Miskolci Egyetemnek.
A Joyson Safety Systems Hungary Kft. (JSS) célja, hogy szerepvállalásával hozzájáruljon ahhoz, hogy Miskolcon mind a szakképzés, mind a felsőoktatás terén a lehető leggyakorlatiasabb képzés legyen elérhető. A cégnek jelenleg a Miskolci Egyetem négy karával, a Műszaki Földtudományi Karral, a Műszaki Anyagtudományi Karral, a Gépészmérnöki és Informatikai Karral, illetve a Gazdaságtudományi Karral van együttműködése a duális képzés tekintetében.
A Miskolci Egyetem és a JSS duális együttműködésének köszönhetően jelenleg mintegy 30 hallgató kap lehetőséget arra, hogy az elméleti ismereteit gyakorlati tudással párosítsa a cég mentorainak segítségével. Ezen túlmenően a cég diákmunkára, nyári gyakorlatra és szakdolgozat írásra is lehetőséget biztosít, mely utóbbi során nemcsak a téma kiválasztásában, hanem a feldolgozásában is szakmai segítséget nyújt.
A mai napon aláírt kölcsönös előnyökön alapuló új stratégiai megállapodásban a partnerek törekszenek a jövőbeni kapcsolódási pontok erősítésére, amelyet a felek egy ún. Munkaprogram keretein belül az alábbi területeken határoztak meg:
 pályázati lehetőségek közös kiaknázása,
 JSS projektfeladatok kiírása a hallgatók számára,
 Campuson kívüli softskill fejlesztés és mentorálás,
 a Formula Racing Miskolc csapatának szponzorálása és mentorálása,
 szakmai elméleti és gyakorlati tudástranszfer, illetve infrastruktúra kölcsönös biztosítása,
 vendégelőadások a Joyson Safety Systems Hungary Kft. szakemberei által magyar és angol nyelven,
 egyetemi rendezvényekhez való kapcsolódás lehetőségének vizsgálata,
 kutatás-fejlesztési tevékenységekben való aktív együttműködés.
A Joyson Safety Systems Hungary Kft. jó példája szeretne lenni a Miskolci Egyetemmel való gyakorlatorientált és a hallgatók számára hasznos együttműködés terén és vonzó munkahelyként vonzó autóipari életpályát szeretne kínálni a Miskolci Egyetemen végző hallgatók számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek