2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Amit az autós inverterek kapcsán tudni érdemes

Az autós invertert lehet használni 12V-os szivargyújtó aljzatról, sőt, közvetlenül az aksira kötve is. Ha beszerzel egy ilyen eszközt, akkor hálás leszel, ha utazás közben lemerül a mobilod vagy a laptopod. Nem kell többé azt érezned, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagy, ugyanis ezeket a kis fogyasztású elektronikai termékeket ezzel a módszerrel könnyedén feltöltheted viszonylag rövid idő alatt.

Persze ész nélkül nem lehet bármilyen elektronikai eszközt működésre bírni egy ilyen inverterrel. Ventilátort nem lehet csatlakoztatni hozzá, de jó hír, hogy magának az eszköznek van beépített ventilátora, ezért aztán megállás nélkül üzemeltethető.

Egész jó árban lehet invertert kapni

Az Elektro Hungarynél kapható inverterek kitűnő minőségűek. A lengyel Green Cell gyártó az elmúlt évek során azzal nyerte el a vásárlók bizalmát, hogy kifogástalan színvonalú termékeket dobtak a piacra, és közben igyekeztek mindezt versenyképes áron megtenni.

Mielőtt autós invertert választanál, szánj némi időt arra, hogy áttanulmányozod, mit tud a termék valójában. Az egyes inverterek teljesítménye eltérő, azt pedig neked kell tudnod, hogy számodra melyik az, amelyik képes megfelelni az igényeidnek.

A Green Cell inverterei azért nagyszerűek, mert nem csupán hálózati aljazatokat találsz rajtuk. Az USB portoknak hála a kisebb elektronikai eszközök feltöltése is könnyebbé válik, mint amilyen egy tablet vagy egy okostelefon. Annak köszönhetően, hogy a konverter több különféle védelemmel el van látva, egész nyugodtan lehet folyamatosan üzemeltetni.

Az inverter feladata és felépítése

Az inverter szót magyarul feszültségátalakítónak is nevezhetnénk. Tudni kell, hogy az autó akkumulátoráról vagy szivargyújtó aljzatról egyenáram érkezik. Egy ilyen berendezés ezt tudja átváltani 230 V-ra, ami egy lakásban vagy irodában található fali konnektorban is van.

Ha a munkád miatt gyakran kerekedsz fel hosszú útra, vagy szeretsz kirándulni, akkor biztosan nagy hasznát fogod venni egy inverternek. Így még akkor is tudsz életet csiholni az elektromos készülékeidbe, ha a környéken nincs lehetőséged arra, hogy feltöltsd valahol a lemerült, akkumulátorral működő eszközeidet.

Az inverter előlapján találod azt az aljzatot és USB portot, amit itt Európában használunk. Így bármilyen olyan berendezést fel tudsz tölteni, aminek van USB portja és van hozzá kábeled. Az inverter hűtéséért a hátulján található ventilátor felel.

Néhány szó a számokról

Jó, ha tudod, hogy csak akkor fognak tudni feltöltődni az elektromos készülékek, ha a megfelelő bemeneti feszültséggel bíró terméket vásárolod meg. Érdemes tudni, hogy az akku feszültségének pont annyinak kell lennie, mint ami meg van adva az inverteren. Ez személyautók esetében többnyire 12V.

A számodra ideális teljesítményű inverter megtalálásához azt kell mérlegelned, hogy mit szeretnél várhatóan tölteni ezzel a módszerrel./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…