2024. 02. 23. péntek

Alfréd
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • A műgyanta bevonatok széles körű felhasználhatósága

A műgyanta bevonatok széles körű felhasználhatósága

A műgyantás bevonatok eleinte ipari környezetben voltak jellemzőek, majd fokozatosan egyre nagyobb teret hódítottak. Mára már megtalálhatóak boltokban, orvosi rendelőkben, társasházi garázsokban és az otthonokban egyaránt.

 

 

 

Népszerűsége nem csupán a változatos megjelenésének köszönhető, hanem annak is, hogy több szempontból igazán praktikus ez a padlóburkolat. Lássuk tehát, miből is áll az ipari műgyanta padlóbevonat, mennyire nehéz kivitelezni, és milyen erényei vannak a többi burkolóanyaggal szemben!

 

Mi is valójában a műgyanta? 

 

A természetes gyantákkal szemben a műgyantáknak megvan az a tulajdonságuk, hogy ipari körülmények között szinte korlátlan mennyiségben előállíthatóak, ráadásul a különböző tulajdonságaikat is igény szerint lehet változtatni. Általában egy vagy két komponensből állnak, és többnyire 2-3 rétegben öntik, hogy igazán tartós és stabil padlóburkolat jöhessen létre. A többi ragasztóanyaggal ellentétben a műgyanta nem az oldószer elpárolgása révén köt meg, hanem egy kémiai folyamat, a térhálósodás révén képez kemény felületet.

 

Milyen előkészületek szükségesek?

 

A műgyanta leöntése előtt mindenképpen fel kell mérni, hogy milyen befogadófelületre kerül, és hogy annak milyen a pillanatnyi minősége. Nem mindegy ugyanis, hogy betonra, acélra vagy már meglévő burkolatra kell önteni a gyantát, ahogy az sem, hogy az adott felület száraz, nedves, korrodált vagy esetleg olajjal szennyezett-e. Minden esetben első rétegként egy, a körülményeknek megfelelő réteggel kell bevinni, ami tapadóhidat képez a két felület között.

 

Neked is szükséged lenne egy új padlóburkolatra, és elkezdett érdekelni a műgyantás bevonat? Keresd a Színvonal Bau Kft. speciális bevonatait, és válassz kedved szerint!

 

Hová érdemes műgyanta padlót választani?

 

A számos előnyös tulajdonsága miatt tulajdonképpen szinte bármilyen környezetbe beilleszthető. Éppúgy alkalmazható ipari területek, kamionmosók padlóburkolatának, mint egy kórházba, barkácsműhelybe, kiállítóterembe is. Mivel remekül színezhető, díszíthető, a háztartásokban is van létjogosultsága, hiszen kimondottan dekoratív elem tud lenni, csak a fantáziánk szabhat határokat.

 

Milyen előnyös tulajdonságai vannak a műgyanta padlónak?

 

Viszonylag rövid kivitelezési idővel egy kiemelkedően ellenálló és hosszú élettartamú padlót kapunk. Könnyű tisztán tartani, jól bírja akár a bővizes tisztításokat is. Háztartási körülmények között nagy előny a széles körű dekorációs lehetőség, ipari körülmények között pedig a változtatható felületi tulajdonságok teszik vonzóvá. Elkészíthető ugyanis tükörsima, matt, csúszásmentes vagy akár vezetőképes kivitelben is./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…