2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A költözés egy teljesen új élethelyzetet teremt

Nagyon sokféle élethelyzet hozhat költözést az ember életében. Az első általában a szülőktől való elköltözés, majd akár egy másik lakás vagy egy másik településen lévő munkahely, esetleg a család bővülése is indokolhatja azt, hogy újra össze kell pakolni dolgainkat és áttelepülni egy másik helyre.

A költözést érdemes pozitív dologként felfogni, egy új lakókörnyezet, szomszédok, összetartó közösség számtalan közös élményt tartogathat számunkra.

A költözés megszervezése

A Promove a költöztetés szakértőjeként azt javasolja, hogy érdemes időben elkezdeni a szervezést annak érdekében, hogy a nagy napon már nyugodtan és olajozottan menjenek a dolgok, és ne idegeskedéssel és kapkodással teljen az idő.

Bármennyire is kecsegtető ismerőseink felajánlása, mégis érdemesebb professzionális költöztető cégre bízni ezt a feladatot. A költöztetés ugyanis rengeteg cipekedéssel, pakolással jár és elég egy rossz mozdulat, máris megtörténik a baj. Senki sem szeretné, ha a barátai megsérülnének vagy az értéktárgyai összetörnének a nem megfelelő pakolás miatt.

Először tehát kérjen árajánlatot, melyben leírja a költöztetendő tárgyak mennyiségét, nagyságát és a beérkezett ajánlatok közül válassza ki a legmegfelelőbbet.

Honnan tudhatjuk, hogy melyik a jó árajánlat?

Elsőre nehéz kérdésnek tűnik, hiszen honnan is tudhatjuk, melyik árajánlat a legmegfelelőbb számunkra? Nem beszélve arról, hogy valószínűleg kapunk fix díjas, kilométerdíjas és óradíjas ajánlatot is, melyek összehasonlítása szinte lehetetlen. A döntést tehát nem elsősorban az ár és nem a díjazás módja szerint kell meghozni, hanem figyelembe kell venni az ajánlattevő által nyújtott szolgáltatások listáját és megbízhatóságát, valamint egyéb paramétereket is.

Mire figyeljünk ahhoz, hogy a legjobb döntést hozzuk?

A döntéshez tehát mindenképpen hasonlítsuk össze az alábbi tényezőket: a szolgáltató autóparkjának állapota, a kiegészítő szolgáltatások lehetősége, az emberi tényezők, a kapcsolattartás módja és az előkészületek segítése.

Feltétlenül gyanakodjunk abban az esetben, ha a szállító maga veszi fel a telefont és nincs diszpécserszolgálata, hiszen ebben az esetben számíthatunk arra, hogy a mi költözésünk idejében is mások telefonjait fogja fogadni, ezáltal nem fog tudni 100%-osan a dolgainkra figyelni és a költözés is elhúzódik.

Nem kelt jó hatást, ha az autó állapota ránézésre is kritikus, vagy a pakolást végző munkaerő kondíciója nem megfelelő. Ezenkívül az sem jó, ha nem tudnak segíteni az előkészületi munkákban, például nem tudnak költöztetődobozt biztosítani, vagy a bútorszerelést, lomtalanítást sem vállalják.

Ha jó döntést szeretne hozni, akkor a fenti tényezők mindegyikét vizsgálja meg és válassza azt a költöztető céget, amelyik maradéktalanul megfelel minden feltételnek még akkor is, ha esetleg nem a legolcsóbb ajánlatot kapta tőlük.

Ne feledje, a gyors és zökkenőmentes költözés az idegrendszerünket sem fogja megviselni és a költözés minden pillanatában számíthatunk a költöztetők segítségére./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…