2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A hatékony járműkövetés alapjai

A flottakezelők szolgáltatásainak egyik fontos eleme a járművek GPS alapú követése. Jellemző megoldás, hogy a flottakezelő szoftverek más, kimondottan flottakövetésre specializálódott cégek programjaihoz kapcsolódva jutnak hozzá a járműhasználatot érintő releváns adatokhoz, amelyeket aztán saját rendszereikbe integrálva feldolgoznak.

Megkönnyíti az adminisztrációt

A céges jármű használata esetén a kötelező útnyilvántartás papírlapon történő elkészítése mindig sok vesződséggel jár. A flottakezelő szoftverek ennek automatizálásával rengeteg adminisztrációs időt takarítanak meg számunkra.

Ki? Mikor? És hol?

Melyik cégnél ne fordult volna már elő egy bírság vagy káresemény bekövetkeztekor, hogy nem sikerült beazonosítani, hogy ki használta éppen járművünket. A flottakezelő-programnak és a GPS-nek hála, mindig beazonosítható, hogy ki, mikor és hol használt egy autót. A felelősség kérdése így egyértelműen meghatározhatóvá válik, ez a tény pedig alkalmazottaidat is óvatosabb vezetésre inti majd. A lekövethetőség lehetősége a sofőröket is jobban távol tartja a járművek bejelentés nélküli magáncélú használatától.

Csökkenő szervizköltségek? Igen!

Mindannyian tudjuk, hogy a céges autó szitokszónak számít a használtautót vásárlók között, amit jobb elkerülni. Nem véletlen, hiszen a sofőrök nem úgy bánnak velük, mint a sajátjukkal. A nagyobb igénybevétel pedig gyorsabb amortizációhoz és magasabb szervizköltségekhez vezet.

Szerencsére ma már a vezetési paraméterek (fordulatszám, sebesség) rögzíthetők, majd az erről készült riportoknak hála képet kaphatunk alkalmazottaink vezetési stílusáról, és ha szükséges, felhívhatjuk a figyelmüket az optimális használatra. Ezzel nem kevés szervizköltséget és kiesett időt takaríthatunk meg cégünk számára.

Alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás

A SeaFleet járműkövető szoftver alkalmazásával nem csak a nagyobb amortizáció, de az indokoltnál magasabb üzemanyag-fogyasztás okaira is fény derülhet. Ha egy sofőr a vezetése során indokolatlanul megnövekedett fogyasztási adatokat és feleslegesen megtett kilométereket produkál, az a riportokból azonnal nyilvánvalóvá válik, így a visszajelzéseknek köszönhetően változtathat vezetési stílusán.

Amint a fenti előnyökből is látható, a flottakezelés nem is működhet igazán hatékonyan a járművek GPS-alapú követése nélkül. A szolgáltatás igénybevétele bár feláras, a megspórolt üzemanyag- és szervizköltség miatt hamar megtérül. A program használata sofőreink munkáját is könnyíti: kiszámíthatóságot jelent számukra, az adminisztrációs feladatok kiváltásával pedig időt spórolnak meg./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek