2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

20%-kos kedvezmény az Emberi Test kiállításra

Február 24-én nyílik a belváros szívében – a Vörösmarty tér és a Váci utca sarkán – az embert belülről bemutató kiállítás. A valódi emberi testeket és testrészeket szerepeltető kiállítás célja, hogy megismertesse velünk saját testünket, annak működését, valamint, hogy rávegyen bennünket a szükségszerű mértékletességre és az egészséges életmódra.

A látogatók több mint 160 plasztinációs eljárással tartósított emberi testet tekinthetnek meg, 9 galérián keresztül, melyek mindegyike egy-egy funkció bemutatását szolgálja. Többek között bemutatásra kerül az emberi csontváz, érrendszer, emésztőrendszer, illetve az embrionális fejlődés szakaszai. A tartósítás során a szövetek rugalmas szilikonnal lettek feltöltve, mely megakadályozza a természetes bomlást, így a kiállított testek és testrészek nemcsak élethűbbek bármely műanyag modellnél, de korlátlan ideig lehetővé teszik a tudományos oktatást.

A kiállítás egy korábban csak kevesek számára elérhető lehetőséget nyújt, mivel évszázadokon keresztül csak orvosok és tudományos kutatók ismerhették az emberi testet olyan közelségből, mint ahogyan most az átlag emberek is megismerhetik a kiállított mintákon keresztül. Láthatjuk az emberi testet egyes mozdulatok végzése közben, közelről szemügyre vehetjük az érrendszert, de meghökkentő közelségből csodálhatjuk meg intim testrészeinket, reprodukciós szerveinket is a teljes alakos kiállított mintákon.  A szervezők mottója szerint a valóság a legmeggyőzőbb érv. Ha valaki közvetlen közelről látja, milyen pusztítást végez az egészségtelen életmód, annak nem kell többet magyarázni, miért fontos, hogy tegyen valamit az egészségéért.

A figyelemfelkeltés mellett a kiállított preparátumok rendkívül jól használhatók az emberi anatómia részletes bemutatására, így a kiállítás oktatási célokra is alkalmas lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Anatómia-, egészség- és biológia szakos diákok beépíthetik tanulmányaikba. Felsőfokú képzésben résztvevő hallgatók illetve felnőtt, már dolgozó emberek számára minden az emberi testhez vagy annak anatómiájához kapcsolódó szakterületen legyen az egészségmegőrzés, wellness, orvostudomány, masszázs, akupunktúra, radiológia, sportorvostan, ápolástan, légzésterápia …vagy akár a művészettel foglalkozók számára is, mind mind hasznos tapasztalatokat és új információkat kínál ez a kiállítás.

A helyszínen látható fotók és videók, valamint egészségügyi és orvosi előadások további adalékkal szolgálnak a látottakhoz. A kiállítás alapján készült, a helyszínen megvásárolható katalógus pedig tovább fokozhatja a kiállítás élményét. Képzőművész diákoknak szervezett programok keretében lehetőség nyílik arra, hogy a közvetlen modell után sajátítsák el az anatómiai ábrázolás fortélyait.

Jegyek a Ticket Express jegyirodákban és az Eventim hálózatában kaphatók, gyerekek, diákok és családok számára kedvezményesen. Az eddigi tapasztalatok szerint a kiállítás előjegyzési naptára villámgyorsan megtelik, ezért érdemes előre megvásárolni a jegyeket, mivel így soron kívül lehet bejutni az előre lefoglalt időpontra, valamint a kiállítás megnyitásáig (február 24) vásárolt jegyek 20%-kal olcsóbbak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ezek most a legnépszerűbb motorok
Japán márkák a top 3-ban A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé áré…

További cikkek