2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

ZsÖK programajánló április 17–24.

Virsky – Ukrán Állami Népi Együttes

Időpont: április 18. 19.00
Helyszín: Kodály Központ
A 85. születésnapját ünneplő együttest a New York Times egészen egyszerűen az alábbi kritikával illette: Lélegzetelállító, hihetetlen a gravitációt meghazudtoló művészet!
A VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét.
A 84 főből álló társulat számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedhet és már több mint 70 országban vendégszerepelt.
https://www.kodalykozpont.hu/programok/virsky-ukran-allami-nepi-egyuttes

Zsolnay Színház* Péterfy-Novák Éva: apád előtt ne vetkőzz
Orlai Produkció
Időpont: április 20. 19.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78
Sorsok, melyek alapvetően meghatározzák egymást. Az 1920-as évek elején a nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek pedig árvaházba kerülnek. Fél évszázaddal később ugyanebben a családban az ötéves Eszter szokatlanul meghitt kapcsolatot alakít ki a nagyapjával. Úgy érzi, csak Tatusra számíthat, aki mindennél jobban szereti unokáját, s akiben Eszter mindenki másnál jobban megbízik. Eleinte észre sem veszi, hogy ezzel a bizalommal a nagyapja visszaél… Vajon meg lehet-e törni a generációkon átívelő, torz családi mintákat?
Az Egyasszony alkotói ismét egy tabutémáról készítettek előadást.
Szereplők: Péterfy Bori, Pataki Ferenc
Rendezte: Tasnádi István
18 éven felülieknek!
https://www.e78.hu/programok/zsolnay-szinhaz-peterfy-novak-eva-apad-elott-ne-vetkozz

I. Pécsi Fotótavasz: Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói – 41. Magyar Sajtófotó kiállítás
Időpont: április 21. – május 28.
Helyszín: Zsolnay Negyed (m21 Galéria + szabadtér)
A Fotótavasz Az elmúlt 40 év legjobb sajtófotói című kiállítással indul április 21-én az m21 Galériában, valamint a 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás szabadtéri bemutatkozásával a Zsolnay Negyed udvarán.
A magyar sajtófotó kiállítást 1981 óta szervezik pályázati formában, amelynek létrehozója, szellemi atyja és 30 éven át szervezője Szalay Zoltán Táncsics Mihály-díjas fotóriporter volt, aki szinte haláláig minden évben megszervezte a Magyar Sajtófotó Pályázatot és Kiállítást, nem kis érdemeket szerezve a műfaj népszerűsítésében.
A kiállítás kurátora és rendezője Bánkuti András, Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke, a Digitális Fotó Magazin főszerkesztője.
A kiállításon a fotóriporterek munkáján keresztül a magyar sajtófotó valamennyi műfaja megjelenik.
https://m21.pecsigaleriak.hu/programok/i.-pecsi-fototavasz-40-ev-legjobb-fotoi-41.-magyar-sajtofoto-kiallitas

beck@grecsó – Hoztunk valamit magunkból // lemezbemutató koncert
Időpont: április 22. 19.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 színházterem
Egy lemez, csinos bakelit, amin új dalok ülnek.
A „hoztunk valamit magunkból” Beck Zoltán dalszerző, író és Grecsó Krisztián író, dalszerző első közös munkája. Eddig a komisz tények. A barázdák között meg ott van egy régi barátság, egy közös est, a sok együttlét, utazás, távolba révedés. A „hoztunk valamit magunkból” estekre az előadók újra és újra vittek magukkal valami zenés „meglepetést”. Az egyre szabálytalanabbul, mindenestül közösen írt dalok aztán egy szinte tematikus lemezzé álltak össze. A dalok hangját, stílusát, erejét a sok munkával, kísérletezve, érlelve felvett anyag adja, amit az előadók Ligeti György producerrel rögzítettek a ZAJZAJZAJ stúdióban, Pécsett. És most, az est anyagából formált műalkotás újra egy (másik) estté válik.
Beck Zoltán – ének, gitár, zongora, billentyűs hangszerek
Grecsó Krisztián – ének, gitár
https://www.e78.hu/programok/beckgrecso-hoztunk-valamit-magunkbol–lemezbemutato-koncert-2023

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…