2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Váradi Katalin Hevesi Sándor-díjas

Váradi Katalin Hevesi Sándor-díjas

Váradi Katalin Hevesi Sándor-díjas A Hevesi Sándor-díjat a Színházi világnap alkalmából hagyományosan megrendezésre kerülő gálaesten adják át március 27-én, a Vígszínházban. A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Magyar Központja, a kulturális tárca és a Fővárosi Önkormányzat közös elismerését olyan művészek, kultúraközvetítő személyiségek kapják, akik tevékenységükkel nagymértékben elősegítik a magyar színházművészet nemzetközi ismertségét. Az idei évben a díjazottak között van a Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatója, Váradi Katalin is.

Váradi Katalin a Zeneakadémia elvégzése után a Magyar Állami Operaházba került és három évi korrepetitori munka után több operát vezényelt. Tanított a Konzervatóriumban és a Zeneakadémián, valamint a Színház és Filmművészeti Főiskolán Vámos László mellett. 1980-ban először vendégkarmester, majd első karmester a Budapesti Operettszínházban. Kilenc évig volt a tatabányai szimfonikus zenekar vezetője.

Vendégszerepelt Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Izraelben, Japánban, ahol állandó vendége a tokiói Japán Operett Társaságnak, és több szimfonikus zenekarnál vendégszerepel. Miskolcon 2003-tól dolgozik.

A díjátadás napján, március 27-én A muzsika hangja című előadáson Váradi Katalin helyett Bíró Péter vezényel.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…